Obavijesti

News

Komentari 174

Sve to za 7 milijuna kn: Jedan trak širok 6,2, a drugi 2 metra

Sve to za 7 milijuna kn: Jedan trak širok 6,2, a drugi 2 metra
2

Cesta između Srednjeg Lipovca i Crkvenih Vrhovaca završena prije 6 mjeseci, a stanovnici se žale na loše obavljene radove. Dionica je duga 5,5 kilometara

VIDEO

Iako je cesta između Srednjeg Lipovca u Brodsko-posavskoj županiji i Crkvenih Vrhovaca u Požeško-slavonskoj županiji završena prije 6 mjeseci, stanovnici se žale na loše obavljene radove.

Dionicu dugu 5,5 kilometara, koja još nije dobila uporabnu dozvolu, na pojedinim dijelovima izvođači radova nisu uskladili vodoravnu signalizaciju.

Kako smo se sami uvjerili, na više mjesta jedan prometni trak je nekoliko puta širi od drugog. U nekim zavojima jedan trak je širok 6,2 a drugi jedva dva metra. U jednom od zavoja trak je čak i uži od dva metra. Vozeći od brodske strane, našli smo sedam takvih kritičnih točaka, a u nekim zavojima nisu postavljeni niti branici. Građevinske radove izvele su tvrtke Osijek Koteks i Felix regulacija, geodetske radove tvrtka MIG, a nadzor su obavili predstavnici investitora, Hrvatskih cesta.

U upravi za ceste Požeško-slavonske županije rekli su nam kako su izvođači vjerojatno proširivali kolnik jer su htjeli lakše svladati zavoj. No nakon asfaltiranja zaboravili su na cesti pravilno obilježiti vodoravnu signalizaciju. Iako su točkama jasno označena mjesta na kojima su morali povući crte, oni to nisu učinili.

- Prošao sam tom cestom nekoliko puta i uočio nepravilnosti vezane uz signalizaciju. Oznake su u najmanju ruku čudne i opasne za sudionike u prometu. Htjeli to ili ne, vozači, pogotovo teških kamiona, moraju prelaziti preko pune crte, što može biti kobno za one iz suprotnog smjera. Mogu nastradati unatoč tome što se drže svoje strane ceste - rekao je Antun Dakić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, i dodao kako očekuje da investitor što prije dogovori tehnički pregled, nakon kojeg će se utvrditi tko je kriv za ovaj kaos.

- Smiješno je što su u tu cestu utukli više od sedam milijuna kuna, a ni običnu bijelu liniju nisu bili u stanju povući kako treba - šokirani su tamošnji mještani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.