News

Komentari 100

Sve zbog jedne žene? Dvojica Poljaka uhićena zbog sumnje da su izboli 20-godišnjeg mladića

Sve zbog jedne žene? Dvojica Poljaka uhićena zbog sumnje da su izboli 20-godišnjeg mladića

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 24-godišnjaka. Jednoga od njih sumnjiče za ubojstvo u pokušaju te je protiv njega podignuta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Mladić N. B. (20) koji je jučer teško ozlijeđen na plaži u Podstrani bori se za život u splitskoj bolnici. Zadobio je ubodnu ranu u prsište, ispod prsne kosti, a oštrica noža zahvatila mu je jetru i želudac.

Kako doznajemo, izgubio je puno krvi no u trenutku dolaska Hitne pomoći bio je kontaktibilan. Odmah po primitku u KBC Split završio je u operacijskoj sali.

Dramatičan događaj odvio se u utorak oko 17 sati na području Grljevca. Mladić i njegov prijatelj sjedili su ispred kuće i zabavljali se, a u jednom trenutku plažom su prošla dva para. Riječ je o poljskim državljanima koji su u Hrvatsku stigli na odmor. Mladići su, kako nam kažu mještani, komentirali društvo koje je prošlo plažom, a posebno jednu ženu među njima.

'Poljak je prišao i gurnuo Splićanina'

- A priča se da su se naši momci zezali, ali ne znam u kojem je smjeru išla ta zezancija. To je primijetio jedan od Poljaka koji im je prišao i gurnuo našeg mladića. On vam je onako mršav, ali je žilav i uzvratio je Poljaku, gurnuo ga je – pričaju nam mještani.

No, nažalost, priča nije stala samo na verbalnom sukobu i naguravanju.

- U tom trenutku doletio je drugi Poljak, kako smo čuli riječ je o bratu ovog prvog, on je navodno imao nož i tu je došlo do ranjavanja mladića – kažu nam mještani.

Inače, riječ je o momcima koji su, kako ih opisuju mještani Podstrane, bili dobri i pristojni, kao i sva mladost voljeli su se zezati no nikad nisu bili neugodni.

Pobjegli, policija ih pronašla kod benzinske

Nakon što je izboden, svih četvero poljskih državljana sjeli su u automobil i dali se u bijeg, ali nisu daleko stigli. Kako su bili u automobilu poljskih registarskih oznaka, a mještani su zapamtili i marku automobila i registraciju, policija ih je uspjela brzo uhvatiti nedaleko od Splita, kod benzinske postaje.

- Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima II. PP i I. PP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 24-godišnjih državljana Poljske provedenim zbog sumnje da je jedan od njih ostvario obilježja kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju iz čl.110 u svezi čl.34 Kaznenog zakona RH na štetu 20-godišnjeg državljanina RH, dok je za drugog utvrđena sumnja da je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Navode i kako je po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 24-godišnjaka koji se sumnjiči za ubojstvo u pokušaju podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Drugi 24-godišnji Poljak će se uz optužni prijedlog dovesti na nadležni Općinski prekršajni sud.

Tijekom utorka poslijepodne na obavijesnom razgovoru su bile i dvije Poljakinje, no one su puštene. 

Najčitaniji članci