Obavijesti

News

Komentari 33

Svećenik i pastir: Volim ovce jer su i one Božja stvorenja

Svećenik i pastir: Volim ovce jer su i one Božja stvorenja
4

Mladi župnik Igor Radešić iz Podravine ima stado od 30 ovaca, a uskoro mu stižu i jeleni lopatari. Prve ovce će darovati. Svestrani župnik s vjernicama obnavlja i selo u kojem živi

VIDEO

Uz pomoć župljana u roku od dva mjeseca ogradit ću oko 5000 četvornih metara kako bih u taj prostor nastanio pet jelena lopatara.

Za njih i tridesetak ovaca koje držim osigurao sam hranu. Imam pet tona kukuruza i sijeno, to mi sve daruju župljani. Ispričao nam je to Igor Radešić, svećenik u župi Kuzminec i Imbriovec kraj Koprivnice.

- Rodom sam sa sela i u mojoj obitelji je bilo puno stoke i živine. Od djetinjstva volim životinje, kojih je danas u čovjekovoj blizini sve manje, iako su i one Božji stvorovi. Usto, ovce i jeleni lopatari održavaju okoliš ugodnijim i nema tolike potrebe kositi travu - kazao je Radešić. Ovce će, kako kaže, kao i prve janjce, darovati ljudima iz susjedstva koji mu pomažu u svakodnevnim radovima na uređenju župe Kuzminec, koju je preuzeo prije pet godina. Jelene neće darivati nego će ih držati na radost djece koja će ih obilaziti.

- Dio janjadi ću prodati jer ono novca što dobijem nije dovoljno da ostvarim sve zamisli. Sad se u blizini nalazi zapušteno odbojkaško igralište na pijesku, koje nitko ne koristi. Zamisao mi je da to igralište pretvorim u malonogometno i košarkaško igralište, za što će mi dobro doći janjci koje ću prodati kako bih platio te radove – govori nam svestrani svećenik. Dodaje kako mu je želja da se u okolišu crkve svi stanovnici, bez obzira na vjeru, ugodno osjećaju.

- Treba obnoviti i dječje igrališta. Za sve to treba novca.

Tu je i ribnjak, koji također traži ulaganja - objašnjava mladi župnik, kojeg smo zatekli kako s desetak ljudi, a među kojima je i njegov otac Dragutin (63), uređuje okoliš.

Ravnali su zemlju i postavljali busene s travom. Gradnja crkve počela je 1760. godine i bila dovršena dvije godine kasnije, pa je u tijeku i njezina restauracija. Radešić kaže da je odmalena naučio raditi i da je već u prvom razredu osnovne škole rekao na vjeronauku pred kolegama kako je njegova želja postati svećenik.

- Osjećao sam da želim biti služitelj Božji i propovijedati njegovu riječ. Ovaj poziv nosi i jedan, na prvi pogled, neugodan osjećaj. Osjećaj samoće. Bez obzira bio čovjek u braku ili ne, uvijek osjeća osamljenost. Pokušavam pomoći ljudima da taj osjećaj zamijene ljubavlju prema Bogu – kaže Radešić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je