News

Komentari 28

Svećenik iz Sikirevaca dobio je novu župu? Zavodio je žene pa ga prošle godine razriješili...

Svećenik iz Sikirevaca dobio je novu župu? Zavodio je žene pa ga prošle godine razriješili...

Šumanovac je krajem listopada prošle godine razriješen službe župnika Župe sv. Nikole u Sikirevcima te mu je određeno vrijeme i mjesto osobnog duhovnog sabiranja

Svećenik Stjepan Šumanovac je, nakon optužbi mještana o neprimjerenom ponašanju, a zaim i razrješenja, dobio ponovno svoju župu, javlja portal Brodska stvarnost

Šumanovac je krajem listopada prošle godine razriješen službe župnika Župe sv. Nikole u Sikirevcima te mu je određeno vrijeme i mjesto osobnog duhovnog sabiranja. Brodska stvarnost doznaje kako je Šumanovac sada u župi u Selcima Đakovačkim, ali ne kao župnik, već kao upravitelj župe. 

Podsjetimo, riječ je o župniku kojeg su mještani optužili da zavodi žene i neprimjereno se ponaša. Suprug s čijom se ženom svećenik neprimjereno dopisivao je sve prijavio nadbiskupu. 

- Dogodilo se to da sam počeo sumnjati da se moja supruga dopisuje s nekim, ubrzo sam saznao tko je to. to je bio naš župnik. Flertovali su. Krivi su oboje, i on i moja supruga, ali mislim da je on više kriv jer je on moralna vertikala u selu i nije se smio petljati u to. I zato sam to objavio javno - ispričao je tada suprug, a naknadno poručio i kako je zadovoljan time što svećenik više nije župnik. 

- Razriješenom župniku želim sve najbolje i osobno protiv njega kao čovjeka nemam ništa. Želim da dobro razmisli o svojim nečasnim postupcima, neka sam sa sobom raščisti želi li i dalje biti svećenik. Vjerujem da će mu Bog u tome pomoći. Poručujem mu da sam uvijek spreman za razgovor - istaknuo je ranije. 

Najčitaniji članci