Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
271 komentara

Svećenik proglasio 1. srpnja "Tužnim danom za Hrvatsku"

Kastavski župnik Franjo Jurčević je na blogu najavio da će 30. lipnja, na "zadnji dan hrvatske neovisnosti i suvereniteta", spustiti zastavu na pola koplja što je i učinio

24sata
Foto: 24sata

Franjo Jurčević, župnik kastavske župe Sv. Jelene Križarice, je za 2013. godinu dao tiskati katolički kalendar u kojem je označio datum 1. srpnja kao "Tužan dan za Hrvatsku", piše Novi list.

Iako je kalendar tiskao još u listopadu prošle godine, sada je na blogu objasnio zašto je istaknuo i datum ulaska Hrvatske u EU. Župnik tvrdi da će nam biti isto kao nekada kada smo išli u Beograd, samo ćemo sada ići u Bruxelles.

- Morat ćemo ih pitati i za boju WC papira. Sve nam određuju. Ima dovoljno argumenata protiv EU i ja ću još pisati - kaže Franjo Jurčević. 

Među ostalim je na blogu napisao da će 30. lipnja, na "zadnji dan hrvatske neovisnosti i suvereniteta", osobno spustiti hrvatsku zastavu na pola koplja što je doista i učinio. Drugi dan je vratio zastavu u normalan položaj jer je, kako kaže, nastupila realnost. 

- Ona proslava ulaska u EU nije bila ništa drugo nego pogrebna povorka koju su Hrvatskoj priredili oni koji samostalnu i neovisnu Hrvatsku nisu niti voljeli, a niti željeli. U pravnom smislu Hrvatska gubi svoju neovisnost za koju su pale tisuće i tisuće života - smatra župnik koji procjenjuje da će od Hrvatske u EU profitirati tek stotinjak građana, pogotovo, "novi EU komesar Neven Mimica".

- Zar on vrijedi 20.000 eura mjesečno, kao da mu je svaka riječ glasa vrijedna - pita se Jurčević. 

Napominje da su Hrvati ulaskom u tu "masonsku organizaciju" žrtvovali svoju samostalnost, slobodu, obiteljske i nacionalne vrijednosti.

- Jedino što nas može spasiti, to je propast EU kao "kule babilonske" - zaključuje župnik.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message