News

Komentari 271

Svećenik proglasio 1. srpnja "Tužnim danom za Hrvatsku"

Svećenik proglasio 1. srpnja "Tužnim danom za Hrvatsku"

Kastavski župnik Franjo Jurčević je na blogu najavio da će 30. lipnja, na "zadnji dan hrvatske neovisnosti i suvereniteta", spustiti zastavu na pola koplja što je i učinio

Franjo Jurčević, župnik kastavske župe Sv. Jelene Križarice, je za 2013. godinu dao tiskati katolički kalendar u kojem je označio datum 1. srpnja kao "Tužan dan za Hrvatsku", piše Novi list.

Iako je kalendar tiskao još u listopadu prošle godine, sada je na blogu objasnio zašto je istaknuo i datum ulaska Hrvatske u EU. Župnik tvrdi da će nam biti isto kao nekada kada smo išli u Beograd, samo ćemo sada ići u Bruxelles.

- Morat ćemo ih pitati i za boju WC papira. Sve nam određuju. Ima dovoljno argumenata protiv EU i ja ću još pisati - kaže Franjo Jurčević. 

Među ostalim je na blogu napisao da će 30. lipnja, na "zadnji dan hrvatske neovisnosti i suvereniteta", osobno spustiti hrvatsku zastavu na pola koplja što je doista i učinio. Drugi dan je vratio zastavu u normalan položaj jer je, kako kaže, nastupila realnost. 

- Ona proslava ulaska u EU nije bila ništa drugo nego pogrebna povorka koju su Hrvatskoj priredili oni koji samostalnu i neovisnu Hrvatsku nisu niti voljeli, a niti željeli. U pravnom smislu Hrvatska gubi svoju neovisnost za koju su pale tisuće i tisuće života - smatra župnik koji procjenjuje da će od Hrvatske u EU profitirati tek stotinjak građana, pogotovo, "novi EU komesar Neven Mimica".

- Zar on vrijedi 20.000 eura mjesečno, kao da mu je svaka riječ glasa vrijedna - pita se Jurčević. 

Napominje da su Hrvati ulaskom u tu "masonsku organizaciju" žrtvovali svoju samostalnost, slobodu, obiteljske i nacionalne vrijednosti.

- Jedino što nas može spasiti, to je propast EU kao "kule babilonske" - zaključuje župnik.

Najčitaniji članci