Obavijesti

News

Komentari 54

Svećenik uletio u gorući Notre Dame i spasio 'Kristovu krunu'

Svećenik uletio u gorući Notre Dame  i spasio 'Kristovu krunu'
6

Otac Fournier oduševio je javnost i kad je tijekom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Bataclan u studenom 2015. tješio preživjele žrtve napada i molio s njima...

VIDEO

Svećenik Jean-Marc Fournier postao je pravi heroj kad je usred sinoćnjeg požara u Parizu uletio u gorući Notre Dame kako bi spasio 'Kristovu krunu'. Ovaj blagoslovljeni sakrament u Pariz je donio 1238. francuski kralj Luj IX. Relikviju su čuvali u ukrašenom zlatnom sanduku u riznici katedrale.

Strahovalo se da je jedna od najvažnijih katoličkih relikvija, Isusova kruna od trnja, izgubljena u požaru, ali spasio ju je otac Fournier. 

- Otac Fournier je apsolutni heroj. Nije pokazao nikakav strah kad je otišao ravno po relikvije u katedralu i spasio ih. On se nosi sa životom i smrću svaki dan i ne pokazuje strah - rekao je bolničar hitne službe, prenosi The Sun.

- Ušao je s vatrogascima kako bi spasio krunu i blagoslovljeni sakrament - rekao je urednik francuske katoličke televizije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

- Kristova kruna, tunika Luja IX i još nekoliko remek djela su sad na sigurnom - potvrdila je i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Svećenik heroj je već oduševio javnost kad je tijekom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Bataclan u studenom 2015. tješio preživjele žrtve napada i molio s njima. Teroristi su tad pobili 90 gostiju, fanova američkog benda Eagles of Death Metal koji je tad nastupao, a Fournier je tješio ozlijeđene i sve one koji su izgubili svoje voljene u tom napadu.

On je započeo svoiju karijeru u Njemačkoj, a kasnije se preselio u okrug Sarthe u Francuskoj. Pridružio se oružanim snagama 2004. i proveo sedam godina putujući po svijetu. U Afganistanu je preživio zajedu talibana u kojoj je ubijeno deset vojnika.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava