Obavijesti

News

Komentari 0

Bježi, puca snajperist: Hrvati strahuju jer gađa strance

Bježi, puca snajperist:  Hrvati strahuju jer gađa strance
5

Nepoznati napadač je u četvrtak ranio dvije žene kroz stan njihova prozora. Nemaju osumnjičenog, a isti čovjek je sudjelovao u čak 15 pucnjava. Policija traga za njim

VIDEO

Svugdje se uvukla jeza. Poslije 18 sati rijetko tko izlazi na ulice. Policijske ophodnje su udvostručene. Na televiziji se stalno ‘vrte’ vijesti. Ni ja ne izlazim navečer, a u stanu spuštam rolete, rekla nam je I. L. (31), čitateljica 24sata koja živi u švedskome Malmöeu, gdje živi veliki broj Hrvata. Nepoznati napadač već pet dana snajperom gađa doseljenike u tom švedskom gradu. Svaka pucnjava dobro je isplanirana, a ljude napada noću na mjestima koja dobro poznaje, piše CNN. 

Ranio je dvije žene

U četvrtak navečer ranio je dvije žene. Upucao ih je kroz prozor stana. Nasreću, lakše su ozlijeđene. 

- Strah me upaliti svjetlo u stanu tijekom noći - rekla je Šukrije Beriša, susjeda ranjenih djevojaka. Nedavno je isti napadač ranio dva doseljenika dok su čekali autobus. Jednog od njih ranio je u prsa. Nasreću, preživio je. Lokalna policija izvijestila je kako sumnjaju da je snajperist žrtve upucao iz grmlja blizu autobusne postaje.
- Stajao sam na autobusnoj postaji i odjednom čuo pucanj. Ne znam odakle me upucao. Odjednom mi se počelo vrtjeti te sam vidio krv - rekao je Basi Hassan. Policija u Malmöu pokrenula je potragu za napadačem. Zamolili su sve građane da im jave ako bilo što saznaju o identitetu snajperista. Grupa psihologa pokušava napraviti psihološki profil snajperista.
- Strah se uvukao među doseljenike, ali i autohtone Šveđane jer snajperist napada ljude koji nemaju veze s kriminalom i uzorni su članovi zajednice. U subotu je pucao u čovjeka koji ima frizersku i krojačku radnju. Nasreću, promašio ga je. Policija je privela osumnjičenog (55), no pustili su ga zbog nedostatka dokaza - kaže I. L. Građani smatraju da je napadač sugrađanin koji dobro poznaje grad. Problem je što se njegovi pucnji gotovo i ne mogu čuti jer tijekom noćnih pohoda koristi prigušivač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu