Obavijesti

News

Komentari 15

Švercali cigarete preko Ploča, policija im ubacila prikrivenog istražitelja: 'Prelazimo na koku'

Švercali cigarete preko Ploča, policija im ubacila prikrivenog istražitelja: 'Prelazimo na koku'

Tijekom jednogodišnje istrage policija i USKOK su ih snimali, a ubacili su i prikrivenog istražitelja koji im se predstavio kao korumpirani carinik. U manje od godinu dana platili su mu 90.000 eura

VIDEO

Zvezdan Dane Grmuša, (42), Raymond Marković (45) i Fredi Kukovec nepravomoćno su na Županijskom sudu u Zagrebu osuđeni na zatvorske kazne.

Grmuša i Marković dobili su dvije godine i 11 mjeseci, s time da im je izrečena djelomična uvjetna osuda, bezuvjetni zatvor od godinu dana i pet mjeseci, preostala kazna od jedne godine i šest mjeseci neće se izvršiti ako u roku od pet godina ne počine novo kazneno djelo, piše Jutarnji list.

Kukovec je dobio dvije godine zatvora, a i njemu su izrekli djelomičnu uvjetnu osudu, bezuvjetnu kaznu od jedne godine, a preostala kazna od jedne godine neće se izvršiti ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Moraju nadoknaditi štetu, prije presude uplatiti su dio naknade od 150.000 eura, dok preostali iznos od 3,07 milijuna eura moraju platiti u roku od pet godina.

Oni su dio šestorke protiv kojih je u siječnju ove godine Ured europskog javnog tužitelja podigao optužnicu zbog utaje poreza ili carine, nedozvoljene trgovine cigaretama i davanja mita, počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja. Priznali su sve, a za ostalu trojicu okrivljenika postupak se nastavlja.

Kako piše Jutarnji, radilo se o desecima tona cigareta koje su krijumčarili iz Dubaija, a otkrio ih je prikriveni policijski istražitelj.

Planirali su s cigareta prijeći na kokain za Australiju. Pali su u akciji policije, USKOK-a i Carine. Grmuša, hrvatski poduzetnik s beogradskom adresom i Marković, Srbin koji živi u Budimpešti, navodno su organizatori.

Uz njih su osumnjičena još četvorica - Ukrajinac, Srbin, Slovenac i Hrvat.

Tijekom jednogodišnje istrage policija i USKOK su ih snimali, a ubacili su i prikrivenog istražitelja koji im se predstavio kao korumpirani carinik. U manje od godinu dana platili su mu 90.000 eura, a on im je propuštao kontejnere bez provjere.

U njima su bile cigarete koje su preuzimali u Luci Ploče i vozili u Zagreb. U rujnu su na sastanku u Zagrebu Grmuša i Marković prikrivenom istražitelju rekli da prelaze na kokain te da će biti bolje nagrađen za pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa