Obavijesti

News

Komentari 34

Švercali migrante oko Rijeke: Zaradili čak 2,2 milijuna kuna!

Švercali migrante oko Rijeke: Zaradili čak 2,2 milijuna kuna!

Za  prijevoz i transfer su za organiziranje ture naplaćivali najmanje 2.000 eura po prevezenoj osobi i dodatnih 300 eura za prijevoz svakog komada prtljage koju bi osoba imala sa sobom

VIDEO

Sedam osoba s riječkog i jedna s dubrovačkog područja uhićeni su u Rijeci i sumnjiči ih se da su se povezali, te od 30. srpnja 2018. do 4. rujna 2020. godine na širem području Hrvatske nezakonito prevozili ilegalne migrante preko teritorija Hrvatske i međunarodnih granica s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. 

Dvoje od njih sedam, a to su 44-godišnjak i 30-godišnjak, su sa za sada nepoznatim osobama iz inozemstva dogovarali prihvat spomenutih stranih državljana na graničnoj crti između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, većinom na području Karlovačke, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije te njihov transport kroz područje Hrvatske i prebacivanje u Sloveniju, a za iznos od najmanje 2.000 eura po osobi od državne granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske dalje u Sloveniju.

Sukladno postignutim dogovorima, strane su državljane osobnim vozilima preuzimali na lokacijama u neposrednoj blizini granične crte Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom te ih transferirali na područje Primorsko-goranske županije, šire područje Bakra. Tamo su ih kraće vrijeme smještali na različitim, unaprijed dogovorenim lokacijama, a potom ih istog ili sljedećeg dana prevozili dalje s ciljem da im omoguće izaći iz Hrvatske na područje Slovenije izbjegavajući graničnu kontrolu.

Pijani vozač umjesto u Brinje s migrantima se dovezao na Krk
Pijani vozač umjesto u Brinje s migrantima se dovezao na Krk

Time su svi zajedno omogućili i pomogli u nezakonitom prijevozu i transferu najmanje 129 stranih državljana koji ne udovoljavaju uvjetima za ulazak i boravak u zemljama Europske unije ili potpisnicama Šengenskog sporazuma. 

Za  prijevoz i transfer 44 i 30-godišnjak su za organiziranje ture naplaćivali najmanje 2.000 eura po prevezenoj osobi i dodatnih 300 eura za prijevoz svakog komada prtljage koju bi osoba imala sa sobom.

Novac su naknadno dijelili između sebe, a od dijela tog iznosa za obavljeni posao isplaćivali ostale pripadnike zločinačkog udruženja, čime su svi zajedno stekli financijsku korist od ukupno najmanje 2.200.000,00 kuna (296.700 eura).

Tijekom jučerašnjeg dana policija je uhitila osam osumnjičenih osoba te podnijela kaznenu prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su dokazne radnje pretraga osoba, pretraga domova i drugih prostorija, pretraga poslovnih prostora i pretraga vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...