News

Komentari 0

Sveta Stolica misli da su pregovori o Ukrajini još mogući

Sveta Stolica misli da su pregovori o Ukrajini još mogući

Sveta Stolica je u četvrtak ocijenila da su još mogući pregovori radi pronalaženja mirnog rješenja u rusko-ukrajinskoj krizi, nekoliko sati nakon napada ruske vojske na Ukrajinu

"Tragični scenariji od kojih je čitav svijet strepio postaju, nažalost, stvarnost. No još ima vremena za dobru volju, još ima prostora za pregovore", rekao je Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, navodi se u priopćenju.

"Još ima prostora da prevlada razum koji (...) štiti legitimne težnje svih i čuva svijet od ludosti i od ratnih strahota", dodao je mons. Parolin, podsjetivši na riječi koje je papa Franjo izrekao dan ranije.

Sveti Otac je u srijedu izrazio žaljenje zbog "scenarija koji sve više zabrinjavaju" a prijete Ukrajini i "miru svih".

"Osjećam veliku bol u srcu zbog pogoršanja situacije u Ukrajini. Unatoč diplomatskim naporima zadnjih tjedana, naziru se scenariji koji sve više zabrinjavaju. Kao i ja, mnogi u svijetu osjećaju tjeskobu i zabrinutost", rekao je Papa na završetku opće audijencije srijedom.

"Pozivam sve strane da se suzdrže od poteza koji bi mogli uzrokovati nove patnje ljudi, destabilizirati suživot naroda i diskreditirati međunarodno pravo", dodao je.

Početkom prosinca papa Franjo je rekao da je spreman posjetiti Moskvu kako bi se sastao s patrijarhom Kirilom, poglavarom Ruske pravoslavne crkve s kojim je 2016. imao povijesni susret na Kubi, što je bio korak u približavanju ruskim pravoslavcima.

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Najčitaniji članci