Svi osnovci od ponedjeljka u razredima, srednjoškolci će većinom još ostati kod kuće? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Svi osnovci od ponedjeljka u razredima, srednjoškolci će većinom još ostati kod kuće?

Svi osnovci od ponedjeljka u razredima, srednjoškolci će većinom još ostati kod kuće?
1

Županije su podnijele prijedloge lokalnim stožerima, te većina najavljuje da će odluku objaviti u četvrtak. Neke županije su već odlučile, a većina će se odlučiti za to da se svi osnovci vrate na nastavu

VIDEO

Grad Zagreb u četvrtak ujutro objavit će službenu odluku o modelu nastave za sve učenike od ponedjeljka 1. veljače, kazali su nam u Gradskom uredu za obrazovanje u srijedu. Nakon uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, na lokalnim razinama traju razgovori i procjene hoće li se djeca vraćati u škole.

Primorsko-goranska županija

U nekim županijama već su se dogovorili. Tako je župan Zlatko Komadina donio Odluku o organizaciji nastave na području Primorsko-goranske županije, temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih i srednjijh škola. Tako će se u sljedeća dva tjedna, od 1. veljače do 12. veljače održavati prema modelu A (nastava u školi), osim u OŠ Sv. Matej Viškovo koja će provoditi nastavu prema Modelu B (mješoviti oblik nastave - dijelom u školi, dijelom na daljinu). U srednjim školama nastavlja se Model C, dakle nastava na daljinu, osim ucenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i ucenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca, te učenika umjetničkih škola koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi).

Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija

Službena odluka očekuje se u četvrtak, a prijedlog nadležnih obrazovnih županijskih institucija Stožeru je da osnovci svi idu na nastavu u školu, kao i maturanti, te učenici završnih razreda trogodišnjih programa. Predlaže se i da se praktična nastava u obrtničkim školama provodi u prostorima škola, u manjim grupama prema epidemiološkim mjerama.

Grad Zadar i Zadarska županija

- Nastava u osnovnim školama u od 1. veljače u Zadarskoj županiji počinje po modelu A, a što se srednjih škola tiče, nastavljaju po modelu C, osim završnih razreda koji nastavu prate po modelu A - rekla je Vlatka Vučić Marasović, glasnogovornica Zadarske županije.
To znači da ce klinci odlaziti na nastavu u osnovne škole, kao i srednjoškolci završnih razreda. Srednje škole će imati nastavu na daljinu.

Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija

Povratak đaka u ućionice u Brodsko-posavskoj županiji još nije posve definiran, ćeka se konačna odluka župana Danijela Marušića, te potom obavijest školama. Neslužbeno, od 1.veljače, a slijedom povoljne epidemiološke situacije na području ove županije, u školske klupe bi se vratili i po tzv.modelu A nastavu pratili svi učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola na slavonskobrodskom i novogradiškom području. Učionicka nastava po modelu A bila bi i za učenike završnih razreda srednjih škola, maturante, dok bi se, takoder neslužbeno, za učenike prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavilo s nastavom po online modelu. Konačan oblik nastave za osnovce i srednjoškolce bit ce utvrđen sukladno odluci župana Marušića.

Varaždinska županija

Ostaje pri dosadašnjem modelu. Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole ići će na nastavu u školu, kao i maturanti, te učenici završnih razreda srednje, dok ostali nastavljaju s nastavom online, objavio je župan Radimir Čačić.

I ostali će polako

U Ličko-senjskoj županiji srednjoškolci osim maturanata ostaju kod kuće, ostali se vraćaju u školu. Tako će biti i u Bjelovarsko-bilogorskoj, te Šibenskoj županiji. U Sisačko-moslavačkoj županiji od ponedjeljka započinje 2. polugodište i za one učenike kojima je nastava bila odgođena zbog potresa. Većina će ih krenuti s online nastavom, a dio učenika je prebačen u druge škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

FOTO Gužva je od Lučkog do Zadra. Pogledajte kako izgleda vožnja po autocesti prema moru
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

FOTO Gužva je od Lučkog do Zadra. Pogledajte kako izgleda vožnja po autocesti prema moru

Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima...

Šok na Maksimiru: Propucali Renault tinejdžerice. Pucao i u ulici do, metak uletio u kuhinju
DRAMA U ZAGREBU

Šok na Maksimiru: Propucali Renault tinejdžerice. Pucao i u ulici do, metak uletio u kuhinju

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Materijalna šteta zasad nije utvrđena te slijedi kriminalističko istraživanje...
Policija o napadu na gay turiste u Splitu: Uhićen muškarac (31), za njim bila raspisana potraga
SRAMOTNI NAPAD

Policija o napadu na gay turiste u Splitu: Uhićen muškarac (31), za njim bila raspisana potraga

Policija navodi da je muškarac (31) s područja Virovitice jedan od napadača na influencera koji je s partnerom bio 12. srpnja na Bačvicama. Njega su uhitili zbog droge. Ostali sudionici su bili maloljetnici