Obavijesti

News

Komentari 1

Svi osnovci od ponedjeljka u razredima, srednjoškolci će većinom još ostati kod kuće?

Svi osnovci od ponedjeljka u razredima, srednjoškolci će većinom još ostati kod kuće?
1

Županije su podnijele prijedloge lokalnim stožerima, te većina najavljuje da će odluku objaviti u četvrtak. Neke županije su već odlučile, a većina će se odlučiti za to da se svi osnovci vrate na nastavu

VIDEO

Grad Zagreb u četvrtak ujutro objavit će službenu odluku o modelu nastave za sve učenike od ponedjeljka 1. veljače, kazali su nam u Gradskom uredu za obrazovanje u srijedu. Nakon uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, na lokalnim razinama traju razgovori i procjene hoće li se djeca vraćati u škole.

Primorsko-goranska županija

U nekim županijama već su se dogovorili. Tako je župan Zlatko Komadina donio Odluku o organizaciji nastave na području Primorsko-goranske županije, temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih i srednjijh škola. Tako će se u sljedeća dva tjedna, od 1. veljače do 12. veljače održavati prema modelu A (nastava u školi), osim u OŠ Sv. Matej Viškovo koja će provoditi nastavu prema Modelu B (mješoviti oblik nastave - dijelom u školi, dijelom na daljinu). U srednjim školama nastavlja se Model C, dakle nastava na daljinu, osim ucenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i ucenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca, te učenika umjetničkih škola koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi).

Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija

Službena odluka očekuje se u četvrtak, a prijedlog nadležnih obrazovnih županijskih institucija Stožeru je da osnovci svi idu na nastavu u školu, kao i maturanti, te učenici završnih razreda trogodišnjih programa. Predlaže se i da se praktična nastava u obrtničkim školama provodi u prostorima škola, u manjim grupama prema epidemiološkim mjerama.

Grad Zadar i Zadarska županija

- Nastava u osnovnim školama u od 1. veljače u Zadarskoj županiji počinje po modelu A, a što se srednjih škola tiče, nastavljaju po modelu C, osim završnih razreda koji nastavu prate po modelu A - rekla je Vlatka Vučić Marasović, glasnogovornica Zadarske županije.
To znači da ce klinci odlaziti na nastavu u osnovne škole, kao i srednjoškolci završnih razreda. Srednje škole će imati nastavu na daljinu.

Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija

Povratak đaka u ućionice u Brodsko-posavskoj županiji još nije posve definiran, ćeka se konačna odluka župana Danijela Marušića, te potom obavijest školama. Neslužbeno, od 1.veljače, a slijedom povoljne epidemiološke situacije na području ove županije, u školske klupe bi se vratili i po tzv.modelu A nastavu pratili svi učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola na slavonskobrodskom i novogradiškom području. Učionicka nastava po modelu A bila bi i za učenike završnih razreda srednjih škola, maturante, dok bi se, takoder neslužbeno, za učenike prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavilo s nastavom po online modelu. Konačan oblik nastave za osnovce i srednjoškolce bit ce utvrđen sukladno odluci župana Marušića.

Varaždinska županija

Ostaje pri dosadašnjem modelu. Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole ići će na nastavu u školu, kao i maturanti, te učenici završnih razreda srednje, dok ostali nastavljaju s nastavom online, objavio je župan Radimir Čačić.

I ostali će polako

U Ličko-senjskoj županiji srednjoškolci osim maturanata ostaju kod kuće, ostali se vraćaju u školu. Tako će biti i u Bjelovarsko-bilogorskoj, te Šibenskoj županiji. U Sisačko-moslavačkoj županiji od ponedjeljka započinje 2. polugodište i za one učenike kojima je nastava bila odgođena zbog potresa. Većina će ih krenuti s online nastavom, a dio učenika je prebačen u druge škole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.