Obavijesti

News

Komentari 32

Svi si režu osim naših: Čak si i španjolski kralj smanjuje plaću

Svi si režu osim naših: Čak si i španjolski kralj smanjuje plaću
1

Juan Carlos će si plaću navodno smanjiti za 20.900 eura, odnosno 7,1 posto te će ove godine iznositi 272.000 eura. Smanjit će se i ukupni budžet kraljevske obitelji

VIDEO

Španjolski kralj Juan Carlos će si zbog gospodarske krize u kojoj se nalazi zemlja smanjiti plaću, javlja AP. Plaću će si smanjiti za 20.900 eura, odnosno 7,1 posto te će ove godine iznositi 272.000 eura, tvrdi izvor blizak Juanu Carlosu. 

Ukupni budžet kraljevske obitelji će u 2012. smanjiti za 100.000 eura te će biti 8,3 milijuna eura. 

Plaću će smanjiti i princ Felipe. On će izgubiti oko 10.450 eura, također 7,1 posto pa će ove godine njegova plaća biti 131.000 eura. 

No, španjolski kralj nije prvi koji se okrenuo ovom potezu.  Prije njega to je učinila i španjolska vlada koja je još krajem 2010. godine smanjila plaće za 15 posto.

U Francuskoj je, pak, novi predsjednik Francois Hollande stupanjem na dužnost sebi i svim ministrima u Vladi smanjio plaću za čak 30 posto. 

Belgijiski premijer Elio Di Rupo je još u prosincu 2011. godine smanjio sebi, ministrima i državnim tajnicima smanjio plaće za pet posto. 

No, hrvatski premijer, ministri i visoki dužnosnici to ipak nisu učinili. Svojedobno je ministar rada Mirando Mrsić izjavio kako bi to bio dobar populistički potez ali da on ne bi riješio probleme u Hrvatskoj.

Nedugo potom, Vlada je na svojem Facebook profilu ustvrdila da bi smanjenje plaća 'dovelo do toga da oni najstručniji odu iz sustava u privatni sektor i da državna uprava ostane bez onih koji moraju pomoći da  država dobro funkcionira'.

Čini se kako se u zemljama Europske unije očito ne boje 'odljeva mozgova' iz državne uprave, jer se tamo plaće najvišim državnim dužnosnicima uredno i bez problema smanjuju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...