Obavijesti

News

Komentari 58

'Svi smo na istom tragu, štite se hrvatski nacionalni interesi'

'Svi smo na istom tragu, štite se hrvatski nacionalni interesi'
5

Šefovi klubova parlamentarnih stranaka su komentirali sastanak u Banskim dvorima. Kažu da su jedinstveni u tome da Hrvatska izađe iz arbitraže

VIDEO

Hrvatski sabor je jedinstven u tome da se izađe iz tog ugovora o arbitraži jer je ona očito krenula u krivom smjeru, u pokušaju prevare Hrvatske, što je neprihvatljivo, rekao je nakon sastanka šef HDZ-a Tomislav Karamarko

- Zadovoljan sam konsenzusom i da na ovakvu ugrozu nacionalne sigurnosti i ugrozu nacionalnih i državnih interesa svi reagiramo isto - dodao je te istaknuo kako je njegova stranka prva predložila ovakav sastanak te još jednom najavio pobjedu HDZ-a na izborima. 

- Drago mi je da smo mi prvi predložili ovakav sastanak i na neki način oslobodili klimu u odnosima jer ovo je nešto što nadilazi stranačke interese i interese kampanje i naše buduće pobjede na izborima - rekao je Karamarko. 

Na pitanje bi li ovakvi sastanci trebali postati češća praksa, odgovorio je: 

- Dao Bog da je što manje problema koji ugrožavaju nacionalnu sigurnost i državne interese, ali zašto ne.

"Štite se hrvatski nacionalni interesi"

Josip Salapić (HDSSB) zadovoljan je sastankom. 

- Štite se hrvatski nacionalni interesi. Svi smo na istom tragu - rekao je.

Nezavisni Branko Vukšić istaknuo je kako mi se čini da su svi, opozicija, vlast i Vlada na istom tragu. 

- Sabor će u srijedu raspraviti, dat će nalog Vladi, Vlada mora poštivati zaključke Sabora - kaže Vukšić. 

Jadranka Kosor objasnila je kako će se u Saboru govoriti samo u ime klubova kako bi rasprava bila kratka, sadržajna i kako bi se izbjegla međustranačka prepucavanja. 

- Dakle, izlazak iz sporazuma i trenutačna suspenzija i nadam se da će se to ostvariti. Sabor će obvezati Vladu i to je isti postupak kao što je prethodio potpisivanju sporazuma - kaže Kosor.  

"Svaki put kad postoji viši razlog bilo bi dobro da postoje konzultacije"

Milorad Pupovac (SDSS) rekao je kako je zadovoljan da su se stranke okupile u ovakvom sastavu, s predsjednikom Vlade i ministricom vanjskih poslova.

- Svaki put kad je potreba i kad postoji neki viši razlog koji je iznad stranačkih politika, bilo bi dobro da postoji neka vrsta konzultacija. Postoji zajedničko stajalište o tome što Hrvatska treba poduzeti u ovom trenutku kad je posrijedi arbitražni sud. To je stav i SDSS - rekao je Pupovac.

Igor Dragovan (SDP) kazao je kako će se na izvanrednoj sjednici Sabora donijeti potrebne odluke o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

- Svatko od klubova rekao je svoje razmišljanje. Rasprava je bila otvorena što je jako dobro. Uvijek se oko svake situacije može naći dogovor i ne vidim razloga da to bude i ubuduće - rekao je Dragovan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...