News

Komentari 39

Svi uzorci od sinoć negativni, u samoizolaciji u Zadru više od 80 ljudi. U Istri tri nova slučaja...

Svi uzorci od sinoć negativni, u samoizolaciji u Zadru više od 80 ljudi. U Istri tri nova slučaja...

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 2336 slučajeva zaraze korona virusom, a njih 19 potvrđeno je u ponedjeljak. Pozitivan test na korona virus dobili su i trojica sudionika teniskog turnira Adria Tour u Zadru..

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da su svi sinoć testirani uzorci negativni na korona virus. Tijekom jučerašnjeg dana ukupno su testirana 82 uzorka, a 81 osoba je u samoizolaciji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ukupno su testirana 82 uzorka, a 81 osoba je u samoizolaciji

Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar rekao je u da je u ponedjeljak tijekom dana testirano 50 osoba, a do večeri se čekalo još rezultate testiranja za 24 osobe.

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 2336 slučajeva zaraze korona virusom, a njih 19 potvrđeno je u ponedjeljak. Pozitivan test na korona virus dobili su i trojica sudionika teniskog turnira Adria Tour u Zadru, a među njima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić te petogodišnje dijete koje se zarazilo na obiteljskom druženju s tenisačima.

Korona se razbuktala i u Istri

Tijekom jučerašnje večeri, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, analizom uzoraka briseva potvrdili su još troje pozitivnih na koronavirus (COVID-19). Radi se o uvezenim slučajevima, kažu iz istarskog stožera.

Jedan čovjek je strani državljanin, turist iz Republike Srbije, koji je imao kontakt s pozitivnom osobom u Beogradu. Sukladno protokolu, turist se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a i IHR sustava, dogovara se povratak u matičnu zemlju.

Preostalih dvoje, zarazili su se tijekom boravka u BiH, na području Živinica.

>> Više o korona virusu u Hrvatskoj i svijetu pročitajte OVDJE. <<