Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Svi žele otočki mir: Ponude za posao stižu iz cijelog svijeta...

Na Sestrunju traže trgovca koji bi htio živjeti i raditi na otoku s desetak stanovnika. Nude sigurnu plaću i smještaj. Nakon što su dali oglas stiglo im je više od 40 ponuda, čak iz Njemačke, Kanade, Amerike..

Foto: facebook/Otok Sestrunj
20 komentara

Jednom od najmanjih i najljepših naseljenih otoka zadarskoga arhipelaga, koji administrativno pripada Općini Preko i na kojem živi tek desetak stanovnika nedostaje trgovaca. Nakon što su dali oglas u kojem nude sigurnu plaću i smještaj mnogi su se javili. Dobili su više od 40 ponuda. a za posao na sunčanom otoku zanimaju se čak i iz Njemačke, Amerike i Kanade, donosi radio.hrt.hr

'SUNCE, MORE I PRIRODA' Nude posao: 'Dođi na Sestrunj, imat ćeš plaću i dvosobni stan'

Predsjednik Mjesnog odbora Sestrunj Nenad Šužberić kaže da im je već jučer, nakon objave oglasa, pristiglo više od 40 ponuda:

Stiglo je sa svih strana. Ne znam  jel' se šale ali smo imali i nekoliko upita iz Njemačke, Amerike, Kanade.

Početkom godine ostali smo bez dućana u kojem su mještani mogli kupiti osnovne namirnice: kruh, mlijeko,šećer, vodu. Nagalašavam vodu jer to je otočić koji nema vodovodne mreže kao i većina manjih zadarskih otoka, a ove godine palo je malo kiše, gusterne su prazne iako u novije vrijeme ta se voda i ne koristi za piće već se kupuje. Sada bez dućana to je ježeva muka, kaže Šužberić 

Nakon što je Sonik zatvorio jedinu trgovinu sada spizu nosimo  iz Zadra  i tražimo okolo koji bi trgovački lanac  otvorio trgovinu.

 Potraga za radnicom ili radnikom prvi je korak, a onda slijede pregovori s trgovačkim lancima koji bi otvorili dućan na Sestrunju. Nije lako jer im je preskup prijevoz robe na otoke, pa se teško odlučuju za otvaranje trgovine na našim otocima. 

 Problem će biti riješen tek kada naš Šime i Ive budu mogli ići u dućan, poručuje predsjednik MO Sestrunja koji očekuje rješevanje  ovog problema idućih dana. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message