Obavijesti

News

Komentari 79

Svjedok: Izbjegao me, izgubio kontrolu, te pokosio oca i sina

Svjedok: Izbjegao me, izgubio kontrolu, te pokosio oca i sina
3

Tragedija na Sveticama: Nastavljeno je suđenje protiv Igora Loboreca i Stjepana Brdarića koji su skrivili nesreću u kojoj su poginuli pješaci, i to otac i sin (8)

VIDEO

Gledao sam Toyotu kako juri prema meni. Sretan sam što sam danas živ, kazao je Hrvoje Radoš na suđenju Igoru Loborecu (26) i Stjepanu Brdariću (55). Optužnica ih tereti za tešku prometnu nesreću 4. prosinca 2012. godine u zagrebačkim Sveticama u kojoj su poginuli Darijo Puljić (36) i njegov sin Patrik (8)

Radoš je bio na nogostupu samo nekoliko metara od poginulih. Pokušao je reanimirati dječaka. Rekao je da je Brdarić, koji je skretao ulijevo u kombiju, prednjim dijelom ušao u traku kojom je iz suprotnog smjera dolazio Loborec u Toyoti. Loborec ga je pokušao zaobići, no udario je u rinzol, izgubio kontrolu i pokosio oca i sina

Svjedočio je i Robert Plepelić, kojeg je vozač Toyote pretekao prije nesreće. On je, za razliku od Loboreca, procijenio da neće uspjeti proći kraj kombija nego je stao.

Kako javlja Večernji list svjedočio je i Ivan Čavlović, koji je bio suvozač u kombiju koji je Ulicom Svetice vozio Brdarić i koji je prema optužnici kod kućnog broja 26 c započeo skretanje ulijevo, prešavši prednjim dijelom vozila na zapadnu polovicu ceste, a da nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera. 

'Kad sam mu rekao što je učinio, pao je u šok'

Čavlović je kazao da je u jednom trenutku vidio samo sjenu kako je prošla pokraj njih, a brat koji je sjedio otraga u kombiju kazao je da se čovjek razbio.

– Izašao sam iz auta da vidim što je s tim čovjekom. Išao je prema meni, rekao je da je dobro i razgovarao je s tatom na mobitel. Otišao sam dalje i vidio dvije osobe na cesti i kako im pružaju pomoć. Vratio sam se do tog dečka i pitao ga je li zna što je napravio? Rekao je da ne zna, a kada sam mu rekao, pao je u šok – svjedočio je Čavlović.

Dok je slušao Čavlovićev iskaz optuženi Loborec čvrsto je stisnuo šake jednu u drugu, dok su mu ruke drhtale, a niz lice su mu kliznule suze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja