Obavijesti

News

Komentari 33

'Svjesni smo da nikad nećemo doznati što se dogodilo Britt'

'Svjesni smo da nikad nećemo doznati što se dogodilo Britt'
3

Sedmogodišnja istraga o smrti 21-godišnje Australke službeno je zatvorena u njezinoj domovini, a da uzrok smrti nije utvrđen. Nisu pronašli dokaze da je ubijena

VIDEO

Učinili smo sve što smo mogli, ali znamo da se pravi uzrok smrti naše kćeri i sestre nikada neće znati. Ipak, nešto je dobro proizašlo iz ove tragedije. Backpackeri po cijelom svijetu sada su oprezniji i svjesniji opasnosti, kazao nam je otac Australke Britt Lapthorne, koja je u rujnu 2008. pronađena mrtva u moru u Dubrovniku nedugo nakon što je na Mrtvozorničkom sudu u Melbourneu čuo kako nema dokaza da je Britt ubijena, ali i da se ne zna kako je skončala mlada djevojka.

Sedmogodišnja istraga o smrti 21-godišnje Australke koja je tog ljeta sama putovala Europom tako je službeno zatvorena u njezinoj domovini, a da uzrok smrti - oko kojeg su se raspredale brojne špekulacije i nevjerojatne priče, od otmice do ubojstva - nije utvrđen

U četvrtak ujutro po hrvatskom vremenu, državni mrtvozornik Ian Gray pred Brittinim roditeljima i bratom izrekao je tzv. otvorenu presudu, što je termin kojim se u tamošnjem zakonodavstvu označava pat pozicija kad uzrok smrti nije moguće točno utvrditi.

Pročitao je izvješća australske te hrvatske policije koja su se podudarala u najvažnijoj stvari - nisu pronašli dokaze koji bi bez sumnje dokazali da je Britt ubijena.

Obitelj je čula i izvještaj hrvatske policije koja je pak utvrdila da nema dokaza da je Britt počinila samoubojstvo te da nije vjerojatno da je Britt neposredno prije smrti išla na plivanje.

Zamjenik mrtvozornika David Dimsey također je istaknuo da nema dokaza o samoubojstvu te pohvalio hrvatsku policiju na temeljitoj istrazi te na trudu i odlučnosti da utvrdi što se dogodilo.

Brittin otac Dale kratko dodao je kako je "ovo formalni završetak istrage, ali da policijska postupanja i dalje traju. Ukažu li se novi dokazi, uzet će ih u obzir". No, rekao je, tomu se ne nada.

- Zadovoljni smo što je isključeno da se naša Britt ubila - kazao nam je. Ranije nije štedio hrvatsku policiju, optužujući je za nemarnost pa i za skrivanje dokaza, inzistirajući da je Britt bila ubijena. Posebno je bio sumnjičav prema činjenici da je Brittino tijelo pronađeno u moru tri tjedna nakon što je zadnji put viđena u dubrovačkom klubu Fuego, špekulirajući da je tijelo bilo otežano jer bi inače ranije isplivalo na površinu. Jednako je kritičan bio i prema australskim istražiteljima i australskim zakonima koji na nestanak osobe reagiraju tek nakon nekoliko dana. Taj se zakon u međuvremenu promijenio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca