Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Tadić: Srbija nije dobila datum za početak pregovora s EU

Tadić kaže da Vlada Srbije slavi dobijanje nepostojećeg datuma i da će "u prosincu uslijediti još jedna provjera implementacije postignutih sporazuma o Kosovu"

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
9 komentara

Bivši predsjednik Srbije i počasni predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas kako Srbija nije dobila datum za početak pregovora s EU i da se javnosti plasira zabluda kako će EU bezuvjetno otvoriti pregovore sa Srbijom, "što je apsolutno netočno", prenose mediji u Srbiji. On je u pisanoj izjavi novinarima ustvrdio kako Vlada Srbije medijski slavi dobivanje nepostojećeg datuma i dodao da će "u prosincu uslijediti još jedna provjera implementacije postignutih sporazuma o Kosovu, kao što je to jasno rekla njemačka kancelarka Angela Merkel nakon jučerašnje odluke".

- Zbog toga je izuzetno značajno da Vlada Srbije s punom ozbiljnošću prione na posao kako bismo konačno započeli pregovore o budućem članstvu u EU i učinili proces eurointegracija nepovratnim i uspješnim - napisao je Tadić, dodajući kako ima "obavezu i odgovornost iznijeti ne samo svoj stav o tome u kakvoj se poziciji nalazi Srbija, kao i očigledne činjenice o jučerašnjoj odluci Europskog vijeća nego i objasniti premijeru Ivici Dačiću zbog čega ovu odluku ne bih slavio mjesec dana", aludirajući na Dačićevu izjavu kako bi Tadić, da je na vlasti, slavio mjesec dana dobivanje datuma. Tadić je pojasnio kako će proslaviti dobivanje datuma ali "tek onda kada on stvarno bude određen".

- Prije svega, držim kako je jučerašnja odluka Europskog vijeća vrlo značajna za Srbiju i njene građane jer predstavlja ne samo pozitivnu ocjenu onoga što je Srbija od 5. listopada 2000. do sada ostvarila na putu prema članstvu u EU, već i zato što ta odluka sadrži smjernice kojih bi se svaka Vlada trebala držati u budućnosti - izjavio je Tadić. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message