Obavijesti

News

Komentari 9

Tadić: Srbija nije dobila datum za početak pregovora s EU

Tadić: Srbija nije dobila datum za početak pregovora s EU
1

Tadić kaže da Vlada Srbije slavi dobijanje nepostojećeg datuma i da će "u prosincu uslijediti još jedna provjera implementacije postignutih sporazuma o Kosovu"

VIDEO

Bivši predsjednik Srbije i počasni predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas kako Srbija nije dobila datum za početak pregovora s EU i da se javnosti plasira zabluda kako će EU bezuvjetno otvoriti pregovore sa Srbijom, "što je apsolutno netočno", prenose mediji u Srbiji. On je u pisanoj izjavi novinarima ustvrdio kako Vlada Srbije medijski slavi dobivanje nepostojećeg datuma i dodao da će "u prosincu uslijediti još jedna provjera implementacije postignutih sporazuma o Kosovu, kao što je to jasno rekla njemačka kancelarka Angela Merkel nakon jučerašnje odluke".

- Zbog toga je izuzetno značajno da Vlada Srbije s punom ozbiljnošću prione na posao kako bismo konačno započeli pregovore o budućem članstvu u EU i učinili proces eurointegracija nepovratnim i uspješnim - napisao je Tadić, dodajući kako ima "obavezu i odgovornost iznijeti ne samo svoj stav o tome u kakvoj se poziciji nalazi Srbija, kao i očigledne činjenice o jučerašnjoj odluci Europskog vijeća nego i objasniti premijeru Ivici Dačiću zbog čega ovu odluku ne bih slavio mjesec dana", aludirajući na Dačićevu izjavu kako bi Tadić, da je na vlasti, slavio mjesec dana dobivanje datuma. Tadić je pojasnio kako će proslaviti dobivanje datuma ali "tek onda kada on stvarno bude određen".

- Prije svega, držim kako je jučerašnja odluka Europskog vijeća vrlo značajna za Srbiju i njene građane jer predstavlja ne samo pozitivnu ocjenu onoga što je Srbija od 5. listopada 2000. do sada ostvarila na putu prema članstvu u EU, već i zato što ta odluka sadrži smjernice kojih bi se svaka Vlada trebala držati u budućnosti - izjavio je Tadić. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović