Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
188 komentara

Tadić: Ulazak Hrvatske u EU je povijesni trenutak i za Srbiju

Boris Tadić je komentirao i izjavu Nikolića koji je rekao da neće doći na proslavu u Zagreb ako dođu predstavnici Kosova. Tadić smatra kako je to dio državne politike

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
188 komentara

Bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić u subotu popodne našao se s prijateljima na ručku u zagrebačkom restoranu Carpaccio u Teslinoj ulici. Tadić je u prijepodnevnim satima sudjelovao u Novinarskom domu na Međunarodnoj konferenciji povodom 20 godina Europskog foruma za demokraciju i solidarnost. 

- Ulazak Hrvatske u EU je povijesni trenutak. To je važno, ne samo za Hrvatsku, nego i za Srbiju i za cijelu regiju jer bi se bez takvog političkog događaja perspektiva ostalih zemalja Zapadnog Balkana, uključenih u proces integracije, svela ni na što - rekao je Tadić novinaru Večernjeg lista.

Za HRT je, između ostalog, rekao što misli o zahtjevu aktualnog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da će doći na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju samo ako se tom prigodom ne uvrijedi Srbiju predstavljanjem i sudjelovanjem Kosova kao države. 

- Ne bih htio dijeliti lekcije predsjedniku Nikoliću, ali državna politika Srbije je da ne priznaje Kosovo. Dolazak na neki skup gdje bi bili predstavnici tzv. neovisnog Kosova značio bi akt indirektnog priznanja i kršio bi državnu politiku. S druge strane, nakon Bruxelleskog sporazuma koji je u širi kontekst stavio problem odnosa između Albanaca i Srba i ponudio jedno rješenje, mislim da nema nikakve zapreke da više na iste događaje dolaze i predstavnici Srbije i predstavnici kosovskih Albanaca - rekao je Tadić. Kratki intervju okončao je čestitkom upućenom Hrvatskoj na ulasku u EU.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message