Obavijesti

News

Komentari 216

Pas tragač pronašao gaćice? Poslali ih u Zagreb na analizu

Pas tragač pronašao gaćice? Poslali ih u Zagreb na analizu
18

Potraga za tijelom Antonije Bilić (17) prekinuta je u četvrtak u 16.00 sati. Navodno je pas tragač pronašao gaćice kraj Brljanskog jezera, ali policija nije potvrdila

VIDEO

Današnja pretraga terena završena je u 16.00 sati, ali tijelo nestale Antonije Bilić nije pronađeno. U javnost je procurila informacija da je pas tragač Hrvatske gorske službe spašavanja kraj Brljana pronašao ženske gaćice koje su poslane u Zagreb na vještačenje, ali iz policije to nisu htjeli potvrditi ni demantirati.

- Pretragom tolikog područja pronalazi se velik broj odjevnih i drugih predmeta, a oni koji bi po svojim karakteristikama mogli imati ikakve veze s nestalom Antonijom izuzimaju se i nose ne na prepoznavanje obitelji. Tek tada te predmete šaljemo na vještačenje. Ne mogu govoriti o pojedinim predmetima, osim da se ni jedan od do sada pronađeni ne dovodi u vezu s nestalom maloljetnicom - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Potraga za tijelom nestale Antonije Bilić (17) na području Krke prekinuta je u srijedu poslijepodne, a nastavili su je u četvrtak ujutro. Pretražuju korito Krke, od hidrocentrale Miljacka prema manastiru Krka i nadalje prema Roškome Slapu. Danas ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca sonarom pretražuju i akumulacijsko jezero kod Gračaca u Lici, pokraj mjesta Štikada. U pretrazi sudjeluje, kao i u utorak, oko 160 ljudi, veći broj pripadnika policije, među kojima preko 30 ronioca, te 20-ak pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima. Svi do sada pribavljeni podaci, kao i snimke bespilotnih letjelica, se detaljno pregledavaju i analiziraju.

Policajce na terenu pitali smo jesu li došli do saznanja o jezeru Štikada prema tahografu iz Paravinjinog kamiona, što bi značilo da je on kamionom prošao cestom od Gračaca prema Svetom Roku. 

- Imamo saznanja da je na ovom mjestu bila trasa kretanja teretnog vozila kojeg je vozio osumnjičenik. Izračunali smo da se tu zaustavio, a onda krenuo na ulaz Sveti Rok. Pregledom terena nismo našli ništa sumnjivo i idemo dalje. Pregledavamo cijelu rutu kretanja kamiona - rekao je Zdravko Sedlar, načelnik krim PU šibensko-kninske. 

Jutarnji list doznaje kako su istražitelji detaljnom analizom tahografa neosporno utvrdili da se Dragan Paravinja zaustavio kamion na mostu iznad Krke, na predjelu Brljan, gdje i tvrdi da je bacio djevojku.

Hrvatska tražila izručenje Paravinje

Dragan Paravinja je još uvijek u samici u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, a Dnevnik.hr javlja kako će ga hrvatski istražitelji opet ispitati u petak. 

Paravinja bi se trebao 6. srpnja u 13 sati pojaviti na sudu u Sokolcu u BIH gdje ga optužuju za pokušaj silovanja. 

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa je pak u četvrtak priopćilo kako je zahtjev BIH za izručenjem Dragana Paravinje poslan sa svom potrebnom dokumentacijom. Hrvatska Paravinju sumnjiči za ubojstvo Antonije Bilić te za pokušaj silovanja djevojke (25) kod Omiša u lipnju prošle godine. 

Srbijansko ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak će poslati zahtjev za izručenje Dragana Paravinje u BIH, objavio je Blic. 

Ženu pokušao silovati pa ju istukao

U sokolovačkoj optužnici protiv Dragana Paravinje između ostalog piše da je on u mjestu Dvorišta pokušao silovati ženu iz Pala i to po danu. Prijetio joj je da će je ubiti te ju je pokušao silovati. Nije uspio pa je ženu pretukao. Njegova zlodjela su se nastavila, ali je uvijek uspijevao izbjeći izdržavanje kazne. Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BIH, rekao je kako je neophodno da nijedna država u regiji ne štititi ljude koje čine ovakva kaznena djela. Pravni stručnjaci upozoravaju na to da se Paravinja možda poigrava sa svima, a to je do sada i dokazao i oproštajnim pismom kojeg je ostavio u kući Rade Vidović, svoje rođakinje u Donjim Srđevićima kod Srpca. Kažu i kako, ako se ne pronađe tijelo Antonije Bilić, Paravinja meže opet bili slobodan. 

Unatoč traženju i presudama Paravinja je slobodno šetao i radio u Hrvatskoj, znao je da je kao hrvatskih državljanin zaštićen od izručenja. Dragan Paravinja 2008. godine temeljem Interpolove tjeralice koju je pokrenula Srbija uhićen je u Njemačkoj, ali je iz još neobjašnjivih razloga pušten. Od tada je sve do ilegalnog prelaska granice kod Slavonskog Broda bio u Hrvatskoj. U međuvremenu pojavila se informacija da se Paravinja 2009. godine udvarao i Vjeri Malovikovoj, Slovakinji koja je pod vrlo čudnim okolnostima nestala dok je njen suprug plaćao račun u restoranu gdje su večerali. Njezino je beživotno tijelo pronađeno na Murteru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava