Obavijesti

News

Komentari 7

Tajna kraljice Viktorije: Kako je afrička curica postala princeza

Tajna kraljice Viktorije: Kako je afrička curica postala princeza
1

Kraljica Viktorija jedna je od najvažnijih ličnosti u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Otokom je vladala 63 godine, od svoje 18. do smrti. Britanska televizija ITV priprema božićni specijal o jednoj Viktorijinoj tajni...

VIDEO

Britanska kraljica Viktorija vladala je Ujedinjenim Kraljevstvom od 1837. do 1901. godine. Na tron je zasjela sa samo 18 godina nakon smrti strica Vilima IV., koji je preminuo od srčanog udara i vladala sve do svoje smrti.

Viktorija je sa suprugom, princom Albertom, uživala u skladnom životu i imala devetero djece.

Kraljica Viktorija i princ Albert

Bila je poznata po tome što je odbijala poštivati konzervativne standarde tog vremena, no ono što je manje poznato jest činjenica da su Viktorija i Albert posvojili deseto dijete, i to ne bilo kakvo.

Naime, riječ je o Sarah Forbes Bonetti, tada petogodišnjoj nigerijskoj princezi čije je roditelje ubio kralj Dahomeyja, kraljevstva na današnjem području Benina.

Sarah Forbes Bonetta

Sarah je prije smrti spasio britanski pomorski časnik Frederick Forbes i predložio da bude 'darovana' Victoriji. Ova priča će biti ispričana u specijalnom božićnom serijalu na britanskoj televiziji ITV.

 

We’re dreaming of a royal Christmas… #Victoria Christmas Special coming soon to @itv ❄️👑

A post shared by Official Victoria (@victoriaseries) on

- Sarah je odrasla s ostalom kraljičinom djecom i bila tretirana kao normalan član kraljevske obitelji. Kraljica Viktorija je bila vrlo ljubazna prema njoj i to je bio odnos ispred svog vremena. Posvojiti afričko dijete u kraljevsku obitelj u to vrijeme je bilo zaista nešto nevjerojatno, tvrdi kraljičin prapraunuk Arnold Awoonor-Gordon.

Unatoč bliskom odnosu s kraljicom, Sarah je prvo poslana živjeti k jednoj obitelji u grad Kent, a zatim i u Sierra Leone na edukaciju. Navodno je princ Albert primijetio da je Sarah nesretna u Buckinghamskoj palači.

Povratkom kući u Lagos, Sarah se ubrzo udala za biznismena Jamesa Daviesa u dobi od 18 godina. Davies je od nje bio stariji 13 godina. Dobili su troje djece.

Sarah se razboljela i preminula od tuberkuloze s 37 godina u Portugalu, a koliko je cijenila Viktoriju pokazuje i činjenica da je svoje najstarije dijete nazvala po njoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa