Obavijesti

News

Komentari 3

Takve ovlasti nije imala ni OZNA

Takve ovlasti nije imala ni OZNA
1

Saborska oporba je prozvala HDZ jer ne želi osnovati i povjerenstvo koje bi utvrdilo nedopuštene utjecaje vlasti na neovisne istrage, a Bačić je rekao da ovlasti kakve bi oni dali povjerenstvu nije imala ni OZNA

VIDEO

"Razumijem nervozu oporbe, jer im uradak na kojem su radili tjednima ne može proći u Saboru. Napravili su akt koji može pisati osoba koja živi u '47., '48. godini prošlog stoljeća, koja ne zna da je stvorena hrvatska država u kojoj je sudbena vlast neovisna“, rekao je Branko Bačić u raspravama na slobodnu temu.

Oporbi je poručio da vladajuća većina neće donijeti odluku o osnivanju koja je protuzakonita i protuustavna. "Zato ste nervozni i skačete s povredama Poslovnika koje su ispod razine zastupnika", rekao je kolegama odbacujući njihove prozivke da se HDZ zapravo ne želi obračunati s korupcijom i kriminalom.

Grmoja: Ako itko zna kako OZNA funkcionira, zna HDZ

"Ako ijedna stranka i Vlada radi na suzbijanju korupcije i kriminala, onda je to ova Vlada, koja je omogućila potpunu neovisnost DORH-a, USKOK-a i policije", ustvrdio je Bačić predbacujući oporbi kako bi u Sabor pozivala suce da govore o predmetima koji se vode.

"Vi unaprijed želite procesuirati hrvatsko sudstvo i Ustavni sud i DORH", uzvratio im je.

"Ako itko zna kako OZNA funkcionira, znate vi iz HDZ-a, jer nigdje nema više bivših partijaša i udbaša nego u HDZ-u, pravosuđe ste vi iskadrovirali sa svojim kumovima", odgovorio mu je Nikola Grmoja (Most).

Zagreb: Sabor o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama

Grmoja kaže da rasprava o osnivanju povjerenstva nije rasprava o pravu, nego politička rasprava. "Ne trebaju nam fiškalski argumenti, rasprava je politička i svodi se samo na jedno, želimo li se ili ne obračunati s korupcijom, ili još plastičnije - što krije 'neznajući' Andrej Plenković", rekao je.

Sandra Benčić (Zeleno-lijeva koalicija) ne slaže se s premijerovim ocjenama da je istražno povjerenstvo preširoko postavilo istragu i da dovodi u pitanje nezavisnost sudstva.

Zagreb: Sandra Benčić komentirala je slucaj Janaf

Nezavisnost sudstva ne podrazumijeva zabranu nadzora nad radom pravosudnog sustava, kaže zastupnica i dodaje kako je premijer svojim izjavama htio "prodati kvaku 22", odnosno htio je da se povjerenstvo bavi Janafom, pa bi, kad počne sudski postupak, po zakonu moralo prestati s radom.  

Osim toga, dodala je, kad se radi na pojedinačnom slučaju, premijer može reći da se radi o individualiziranoj krivnji, ali kada bi se analizirale sustavne manjkavosti borbe protiv korupcije, tada bi na vidjelo izašlo da je upravo HDZ stvorio i održava sustav koji je neotporan na korupciju i političke utjecaje.

Bačić o SDP-u: 'Neka uzmu stanku od 10 dana i dogovore se, pa nismo partijska država'
Bačić o SDP-u: 'Neka uzmu stanku od 10 dana i dogovore se, pa nismo partijska država'

"Zato se HDZ sada napokon boji, zato je premijer, nakon što je vidio da istražno povjerenstvo ne želi biti šou za javnost, podvio rep i odlučio ipak ga ne podržati", ustvrdila je.  

Mrak Taritaš: Od borbe protiv korupcije nema ni "b"

Anka Mrak Taritaš (Ženski klub) naglašava da u Hrvatskoj od borbe protiv korupcije nema ni "b", pa postaje sasvim očito da nam je pravosuđe prepreka na putu prema ozbiljnoj državi.

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio slobodnom raspravom zastupnika i raspravom o zakonu o zaštiti od buke

Ivo Sanader i HDZ, Zdravko Mamić, Todorić i njegovi menadžeri,  Vidošević, Bandić, Rimac, sudionici afere Janaf i tako u nedogled, godinama se nižu afere i spektakularna uhićenja, uvijek isti odvjetnici daju izjave, a na kraju od svega toga ne ispadne ništa, kaže Mrak Taritaš.

Hrvoje Zekanović (HS) podsjetio je kako je 7. listopada godišnjica raketiranja Banskih dvora u kojima je 1991. zamalo ubijen prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i čelnici bivše države.

Grmoja: 'Imam dokaze da je Plenković zapovijedao DORH-u'
Grmoja: 'Imam dokaze da je Plenković zapovijedao DORH-u'

"Apsurd je današnje situacije, kad bi danas netko htio likvidirati državno vodstvo ne bi trebao gađati Banske dvore nego jednu zgradu u Slovenskoj ulici", izjavio je Zekanović ističući da se najviše pozicionirani političari, menadžeri, novinari, suci i zapovjednici Oružanih snaga sastaju u klubovima gdje na stolu stoje brojači novaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske