Kuhar Beppe Bigazzi, koji je deset godina zaštitno lice televizije Rai, kaže da su ga krivo razumjeli te da je samo htio podsjetiti na stare običaje iz '40-ih
Talijanske Kruške i jabuke: Oderite mačku, posolite...
Stručnjak za hranu, Beppe Bigazzi suspendiran je iz kulinarskog showa koji se prikazuje na talijanskoj televiziji Rai jer je dao recept za pripremu mačjeg mesa. Otkrio je da je najbolje kada mica maca odstoji u 'pacu' tri dana, jer onda najbolje omekša. Dodao je i da su mačke upravo najukusnije u veljači, kada im je vrijeme tjeranja. Recept je dao u emisiji koja je prikazana prošli tjedan, a nije skrivao niti da je već jeo mačku.
- Mačje meso je ukusnije nego meso drugih životinja - rekao je Bigazzi. Kuhar, koji je već deset godina zaštitno lice televizije Rai, rekao je da su ga krivo razumjeli.
- U '30-im i '40-im godinama prošlog stoljeća stanovnici Val d'Arnoa su jeli meso mačke umjesto zeca - kazao je Bigazzi u emisiji. Sada tvrdi da time nije htio reći da se mačje meso jede i danas nego je samo htio podsjetiti na stare običaje. Njegov nastup posebno je razljutio udruge za zaštitu životinja.