News

Komentari 4

Tamara Laptoš kandidat je za mjesto europskog tužitelja

Tamara Laptoš kandidat je za mjesto europskog tužitelja

Na zatvorenoj sjednici Vlade dogovoren je prijedlog osnivanja Konzulata, predstavljeni kandidati za europskog tužitelja i predstavljene kadrovske promjene u Statističkogom savjetu Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je utvrdila prijedlog odluke o osnivanju Konzulata. Prijedlog je označen stupnjem tajnosti tajno, pa prijedlog nije objavljen javnosti priopćeno je iz Vlade. 

Kako navode u priopćenju, Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskh fondova te pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. 

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima. Tri kandidata Hrvatske za poziciju europskog tužitelja su Tamara Laptoš, Julijana Stipišić i Goran Supančić, izabrani na javnom natječaju Povjerenstva za predlaganje nacionalnih kandidata Republike Hrvatske za europskoga tužitelja. Tamara Laptoš bila je ravnateljica USKOK-a, poznata po suđenju Ivi Sanaderu za aferu Hypo. 

Vlada je zbog isteka mandata razriješila dužnosti dio članova Statističkoga savjeta Republike Hrvatske i na njihovo mjesto imenovala nove članove. 

S dužnosti je razriješena pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Snježana Hopp. Vlada je Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda za izbor članova Nadzornog odbora, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, jer im 28. travnja 2019. istječe mandat od šest mjeseci predložila Lukšu Lulića i Ivu Ivančića.

 

Najčitaniji članci