Obavijesti

News

Komentari 0

Tamarina kuća pliva u mulju: 'Nemamo novaca za sanirati ovu štetu. Ovo je katastrofa'

Tamarina kuća pliva u mulju: 'Nemamo novaca za sanirati ovu štetu. Ovo je katastrofa'
4

Snažno nevrijeme potopilo je jučer sjever Zagreba, kao i šire područje grada Požege: 'Nadamo se da će nas kiša poštedjeti u narednim danima'

VIDEO

Ovo je strašno. Plakala sam cijeli dan, jedva sam došla sebi. Oko pola 12 je počela padati jaka kiša. Primijetila sam da se voda iz potoka popela do kućnog praga. Odmah smo pozvali vatrogasce koji su brzo došli. U pomoć su nam priskočili susjedi kojima sam jako zahvalna, ispričala je Tamara Mihalić, njezina kuća je najgore stradala u poplavi koja je u četvrtak pogodila zagrebačko naselje Mikulići.

Njezin sin, prijatelji i susjedi lopatama su izbacivali mulj iz kuće kojeg i dalje ima mnogo. Poplavljen im je cijeli donji kat, a namještaj je potpuno uništen. Inače, Tamara u bajkovitoj kući u šumi uz potok živi s 19-godišnjim sinom Filipom i psom Herom. Poplava ih je, kako kaže, bacila na koljena te će vjerojatno uskoro tražiti novi dom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Zagreb_Mikulići 01:15

- Cijeli život sam provela u Centru grada, ali zbog bolesti se u meni probudila velika želja za životom u mirnoj okolini. Ova kuća je bila ljubav na prvi pogled. Kupila sam ju prije godinu i pol dana. Sve ovo nas je zadesilo i ne možemo vjerovati što se dogodilo. Ne znamo što i kako dalje. Nadamo se da će kiša prestati padati bar nekoliko dana da se kuća uspije osušiti, a onda ju moramo sterilizirati i obnoviti. Iskreno, za to sve ja nemam novaca - kazala je Tamara čija blatnjava roba i gumene čizme svjedoče o katastrofi koju je proživjela.

Stanovnici Mikulića tvrde da je najveći problem kanalizacija koju nemaju.

- Uredno plaćamo slivne vode i kanalizaciju koju još uvijek nemamo. Sramotno je da u 21. stoljeću jedno naselje u Zagrebu živi bez kanalizacije. Bilo je pitanje trenutka kada će se ovako nešto dogoditi. Ljuti smo jer je to problem koji se godinama zanemaruje. Samo odjednom je potok nabujao i nije bilo spasa za desetak kuća koje se nalaze uz njega. Ovakvu apokalipsu gledam već drugi put. Još gora poplava se ovdje dogodila 1989. godine, a od tada se ništa nije promijenilo - rekla je Tamarina susjeda koja obitelji cijeli dan pomaže spasiti što se spasiti može.

Neumorna kiša je oko 19 sati zahvatila i dijelove Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. U Požegi je otkazana i procesija za Tijelovo.

- Tri puta sam morao stati na cesti između Pleternice i Požege. Sve se dogodilo u nekoliko minuta, sa zapada su se navukli oblaci, u pola bijela dana se smračilo, tako da se upalila i javna rasvjeta. Voda je prekrila prometnice pa su neki auti ostali zarobljeni. Policija regulira promet – rekao je Ivica Galović, fotoreporter Pixsella koji se u zatekao u središtu nevremena. Nevrijeme je nakon nekoliko dana ponovo poharalo općinu Rešetare. Oborinske vode sa Psunja, preplavile su ceste, koje su u samo par minuta bile pretvorene u potoke. Na cestama i dvorištima kuća je mulj, ljudi su ponovo morali spašavati stoku. Načelnik općine Zlatko Aga rekao da je općina u četvrtak najgore stradala. Ono što sve najviše brine jeste činjenica da se i dalje očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom. Ipak, mještani Rešetara se nadaju da će ih novo nevrijeme zaobići. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu