Obavijesti

News

Komentari 125

'Tata, probudi se': Goran (33) pao je u komu, budan spava...

'Tata, probudi se': Goran (33) pao je u komu, budan spava...
4

Goran Šturbek (33) iz Presečna Visočkog kraj Novog Marofa lani u srpnju imao je težak moždani udar. Do tada živio je punim plućima te je uvijek bio nasmijan

VIDEO

Leona (9), Elena (5) i Dominik (4) prepričavaju dogodovštine s igrališta, ručicama dodiruju oca, legnu pokraj njega, strepe kraj njegova kreveta. Najsretniji su kad ih prati očima.

Jedina im je želja da se njihov tata probudi. Goran Šturbek (33) iz Presečna Visočkog kraj Novog Marofa lani u srpnju imao je težak moždani udar. Do tada živio je punim plućima, uvijek je bio nasmijan, igrao je nogomet. Nakon udara pao je u vigilnu komu, stanje u kojem bolesnik nije na aparatima, a kad ne spava, leži otvorenih očiju. Ipak, nema sposobnost komunikacije s okolinom. Godinu dana proveo je na rehabilitaciji u toplicama. Supruga Mirjana (32) provodila je s njim koliko god je mogla vremena. Kad je otpušten iz bolnice, za nju nije bilo dvojbe, nabavila je bolnički krevet, poseban madrac. 


- Nisam ga željela staviti u nekakav dom. Želim da je s nama. Djeca su sretna jer je tu, iako ne može s njima komunicirati - kaže Mirjana.

Nakon udara pao je u vigilnu komu, stanje u kojem bolesnik nije na aparatima, a kad ne spava, leži otvorenih očiju

Goran pomiče glavom i očima, nekad stisne šaku, no ne zna se je li svjestan okoline, čuje li ih i vidi. Mirjana vjeruje da osjeća njihovu blizinu. Zaljubili su se u srednjoj školi. Do moždanog udara Goran je radio kao elektromehaničar, a u slobodno vrijeme je sagradio obiteljsku kuću.

Podigao ju je od temelja do krova i uredio okućnicu, a u planu je bilo i sređivanje potkrovlja za dječje sobe. Sada Mirjana i djeca spavaju u jednoj sobi. Leona ide u školu, odlična je učenica. Treba mir da bi mogla učiti.

Elena spava sa mnom u krevetu i gotovo svake noći se probudi kad čuje mene da se dižem kako bi otišla provjeriti Gorana

- Elena spava sa mnom u krevetu i gotovo svake noći se probudi kad čuje mene da se dižem kako bi otišla provjeriti Gorana. Voljela bih da im se urede sobe u potkrovlju, ali nemam za to novca - kaže Mirjana. Status njegovateljice ne može dobiti. Njegovatelj može biti samo roditelj ili dijete, ali ne i bračni partner. Mjesečna primanja su invalidnina, bolovanje i dječji doplatak, sveukupno oko 4500 kn, a Mirjana otplaćuje i kredit. 


- Zdravstveno ne pokriva sve Goranove potrebe. Hranim ga kašama na sondu, preko ljeta je to bilo jednostavno jer nam je vrt bio pun voća i povrća, ali sad ću sve morati kupovati - rekla je Mirjana.

Mladoj obitelji potreban je građevni materijal, a ako možete, pomozite im i financijski. Za dogovor o donaciji građevinskog materijala kojim će se urediti dječje sobe za Leonu (9), Elenu (5) i Dominika (4), Mirjanu možete nazvati na broj telefona 091 783 2499, a broj računa u Zabi je IBANHR 4523600003116163554. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa