Teheran o embargu na oružje: SAD nikada nije bio izoliraniji | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

Teheran o embargu na oružje: SAD nikada nije bio izoliraniji

Teheran o embargu na oružje: SAD nikada nije bio izoliraniji

Teheran je u subotu pozdravio glasanje Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kojim se odbacuje rezolucija Washingtona o produljenju embarga na prodaju oružja Iranu, koji istječe u listopadu

VIDEO

U 75 godina postojanja Ujedinjenih naroda, Amerika nikada nije bila tako izolirana, tvitao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Abas Musavi, nakon što su se samo dvije zemlje od 15 članica Vijeće sigurnosti složile s planom produženja embarga. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pad aviona iznad Teherana 01:05

- Unatoč svim putovanjima, pritiscima i preprekama, Sjedinjene Države su uspjele pridobiti tek mali broj zemalja uz sebe - rekao je aludirajući na poteze američkog državnog tajnika Mikea Pompea da pridobije podršku za američku rezoluciju. 

Prema iranskoj državnoj televiziji jedino je Dominikanska Republika podržala rezoluciju.

Embargo na prodaju oružja Iranu istječe 18. listopada prema rezoluciji kojom je potvrđen međunarodni sporazum o iranskom nuklearnom programu, zaključen u srpnju 2015. između Irana i međunarodne zajednice.

Pompeo u Austriji: Prozvao Kinu i lobirao protiv Rusije i Irana...
Pompeo u Austriji: Prozvao Kinu i lobirao protiv Rusije i Irana...

Musavi je zadovoljno istaknuo da su "tijekom glasanja u UN-u u petak navečer iranska diplomacija i pravna snaga sporazuma ponovo u Vijeću sigurnosti pobijedili Sjedinjene Države". 

Američki predsjednik Donald Trump je jednostrano povukao svoju zemlju iz sporazuma u svibnju 2018. i ponovo uveo sankcije Iranu u sklopu kampanje "maksimalnog pritiska".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Ekskluzivno: Plaće ministrima i zastupnicima rastu 60 posto! Plenkoviću povišica 2000 eura
OVAJ TJEDAN ODLUKA

Ekskluzivno: Plaće ministrima i zastupnicima rastu 60 posto! Plenkoviću povišica 2000 eura

Plus+ Vladin plan je već ovaj tjedan podići osnovicu za obračun plaća čak 83 posto. Otkrivamo kako su se odlučili na taj postotak, ali i kolike povišice će to donijeti ministrima, Zoranu Milanoviću, Ivanu Penavi i zastupnicima