Obavijesti

News

Komentari 188

Tehnološka havarija: Dnevnik HRT-a kasnio 13 minuta

Tehnološka havarija: Dnevnik HRT-a kasnio 13 minuta
1

Dnevnik HRT-a koji je trebao početi u 19 sati kasnio je 13 minuta, a prvi program javne televizije bio je bez signala. Središnja informativna emisija zatim je sa zakašnjenjem emitirana iz drugog studija

VIDEO

Dnevnik HRT-a koji je trebao početi u 19 sati kasnio je otprilike 13 minuta, a prvi program javne televizije bio je bez signala. 

- Poštovani gledatelji, dobro večer još jednom. Ovaj put javljamo se iz drugog studija. To su te male situacije koje se mogu dogoditi u emisijama uživo. Ovaj put dogodila se teška havarija u našoj tehnici zbog čega ponovno počinjemo s dnevnikom i  prvim prilogom - kazala je urednica Mirjana Posavac Dnevnik iz studija broj 5 kad su napokon počeli s emitiranjem.

Naime Posavac je najavila Dnevnik i krenula s emisijom, no tona nije bilo i to je potrajalo gotovo tri minute, kad su napokon prekinuli emitiranje slike bez tona na ekranu se pojavio samo logo HRT-a. Nakon otprilike 13 minuta Posavac se ponovno pojavila. S HRT-a su nam kazali da još provjeravaju u čemu je bio problem.

HRT se priopćenjem ispričao gledateljima, ali nisu naveli razlog kvara i kašnjenja Dnevnika. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska radiotelevizija (HRT) upućuje ispriku gledateljima zbog prekida u emitiranju večerašnjega središnjeg Dnevnika Hrvatske televizije (HRT – HTV). Zahvaljujući brzoj reakciji mjerodavnih službi te uredničke i tehničke ekipe emisija je u svega nekoliko minuta u cijelosti premještena u studio dnevnih informativnih emisija Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) iz kojega je uspješno nastavljeno njezino emitiranje. Hrvatska radiotelevizija ovom prigodom zahvaljuje svim gledateljima na razumijevanju te svojim zaposlenicima na brzoj reakciji zahvaljujući kojoj je u veoma kratkome roku omogućeno premještanje emisije i njezino daljnje nesmetano emitiranje.  

Inače, policija je u svibnju uhitila petero zaposlenika HRT-a koje se sumnjiči za krađu kamera i druge opreme čiji je nestanak primijećen prošle godine. 

Zagrebačka policija priopćila je da je u studenom i prosincu 2016. godine zaprimili su dvije kaznene prijave zbog sumnje da je od 19. rujna 2014. do 7. listopada 2016. iz prostorija HRT-a nestalo pet kamera i veća količina razne tehničke opreme (mikrofona, tonskih mikseta, stativa, monitora i drugog) pri čemu je HRT-u pričinjena milijunska materijalna šteta.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 188
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature