Obavijesti

News

Komentari 487

Tepeš: Nisam ustaša, ni ustaše ni neoustaše više ne postoje

Tepeš: Nisam ustaša, ni ustaše ni neoustaše više ne postoje
1

"Ustaški pokret nastao je 1929., nestao 1945. te je i sam poglavnik u emigraciji osnovao HOP (Hrvatski oslobodilački pokret) i više se nije nazivao ustaškim imenom"...

VIDEO

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Tepeš (HSP AS) rekao je u srijedu u Karlovcu odgovarajući na pitanje je li ustaša kako danas ne postoje ni ustaše ni neustaše, dodajući da se rodio 1980. pa ne zna kako bi "nazvao to pitanje".

 "Ustaški pokret nastao je 1929., nestao 1945. te je i sam poglavnik u emigraciji osnovao HOP (Hrvatski oslobodilački pokret) i više se nije nazivao ustaškim imenom", rekao je Tepeš u Karlovcu uoči proslave Dana županije.

 "Meni gospodin Zoran Milanović, očito nervozni gubitnik, mora dokazati kojim je to metrom mjerio je li netko lažno nešto osudio ili nije. Ja sam rođen 1980., moj otac 1952. pa ne znam kako bih nazvao pitanje kada me se 2016. pita jesam li ustaša", dodao je.

 Ustvrdio je kako je to povijest, a ono što se radi na današnjoj političkoj sceni je- dirigirano. "Imam osjećaj da je Pupovac dirigiran od Vučića, jer Vučić se u Beogradu u predizbornoj kampanji osvrnuo na 10. travnja, Dan NDH, a sve po staroj tezi nabijanja kolektivne krivnje, što ja nikako i nikada neću prihvatiti", rekao je Tepeš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Smatra da se u Jasenovcu 22. travnja trebalo pokazati zajedništvo i tako odati počast žrtvama te osuditi zločince i zločine, zajedno poslati poruku mladima da se takvi zločini nikada više ne smiju ponoviti.

 Dodao je da isto tako od saborskog zastupnika Milorada Pupovca očekuje da bude na komemoracijama na Ovčari, u Borovu Selu, Škabrnji, Voćinu i Đelekovcu. "Moramo pokazivati da su sve žrtve jednake i vidjeti poštuju li oni sve žrtve ili samo žrtve politiziraju, što je jako, jako žalosno", rekao je.

 Na pitanje što bi poručio onima koji slave 10. travnja, dan kada je 1941. godine proglašena Nezavisna Država Hrvatska, Tepeš je odgovorio kako nije vidio da je itko slavio taj dan, a na primjedbu da su društvene mreže bile pune čestitaka, odgovorio je pitanjem tko je on da ikome išta poručuje.

 "Danas je 2016. godina, punoljetni su oni koji su rođeni 1998. godine. To je povijest. I tko sam ja da ikome išta poručujem? Rođen sam 1980. godine i znam koji su moji datumi: 30. svibnja kao dijete pamtim kao Dan državnosti, 25. lipnja je moj datum, 8. listopada, ali i 23. kolovoza. To je Dan totalitarnih režima, gdje se zalažemo da to bude dan komunizma, te, naravno, 5. kolovoza i 18. studenoga. To su datumi koje obilježavamo i slavimo", istaknuo je Tepeš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 487
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina