Obavijesti

News

Komentari 0

Teroristički sadržaj mora biti uklonjen u roku jednog sata

Teroristički sadržaj mora biti uklonjen u roku jednog sata

Povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson ističe da teroristi koriste video-snimke, a često i izravne prijenose svojih napada kao sredstvo za regrutiranje novih terorista

VIDEO

Pregovarači Europskog parlamenta i Vijeća postigli su u četvrtak politički dogovor o uredbi koja predviđa uklanjanje terorističkog sadržaja s interneta u roku od jednog sata.

Prema uredbi o sprječavanju širenja terorističkog sadržaja na internetu, internetske platforme imat će aktivniju ulogu u otkrivanju terorističkog sadržaja na mreži i morat će ih ukloniti u roku od najviše jednog sata. Uredba ima za cilj i sprječavanje širenja ekstremističkih ideologija na internetu, što je ključno za prevenciju napada i radikalizacije.

- Današnji dogovor učinit će internet sigurnijim. Teroristički sadržaji kada su dostupni na internetu čine ozbiljnu štetu - mogu potaknuti nove napade, radikalizirati ljude i služiti kao sredstvo za širenje opasne tehničke ekspertize - izjavio je potpredsjednik Komisije za promicanje europskog načina života Margaritis Schinas.

Najmanje 30 vojnika poginulo u eksploziji automobila bombe
Najmanje 30 vojnika poginulo u eksploziji automobila bombe

Povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson ističe da teroristi koriste video-snimke, a često i izravne prijenose svojih napada kao sredstvo za regrutiranje novih terorista.

- Zaustavljanje terorističke propagande ključno je u borbi protiv radikalizacije. Ovom uredbom osiguravamo da sve što je nezakonito 'offline' bude nezakonito i 'online' - rekla je Johansson.

Uredba, koju još moraju potvrditi Vijeće i Parlament, imat će i prekogranični utjecaj. To znači da nalog o uklanjanju terorističkog sadržaja z jedne zemlje članice može biti upućen u bilo koju drugu članicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a