Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

'Teško da će Bandić podnijeti ostavku da ide za predsjednika'

Suradnici Milana Bandića iznenađeni su informacijom da bi im šef opet mogao u utrku za Pantovčak i kažu da o tome ništa niti znaju, niti im se čini realnim: Pa tko je na čelu Zagreba, taj je predsjednik države'

Zagreb: Stranka rada i solidarnosti predstavila  prijedlog za povečanje plaća u obrazovanju
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
60 komentara

Nekoliko bliskih suradnika Milana Bandića s kojima smo razgovarali ostali su iznenađeni informacijom da bi on mogao ponovno ići u utrku za predsjednika države, a pogotovo da bi zbog toga mogao dati ostavku na gradonačelničku funkciju.

- Nema nikakvih najava ničeg sličnog, ali Bandić uvijek može donijeti odluku kakvu želi, ali s tim planom nisam upoznat - kaže jedan od njih.

NACIONAL TVRDI Milan Bandić daje ostavku i kandidira se za predsjednika?

Tjednik Nacional objavio je da će Bandić pokušati osvojiti Pantovčak, podnijeti ostavku i prepustiti upravljanje Zagrebom svojoj suradnici Jeleni Pavičić Vukičević. Čak i ako ne pobijedi, razvijat će svoju stranku kako bi uspio na parlamentarnim izborima za godinu dana i bio ključni faktor za sastavljanje Vlade. Našim sugovornicima takva teza je teško prihvatljiva. U utrku bi mogao i bez ostavke, a za sve izbore je najvažniji moć, utjecaj, ali i novac koji nosi Zagreb.

- Pa gradonačelnik Zagreba je predsjednik države - podcrtava moć te funkcije drugi sugovornik iz stranke i dodaje da Bandić nije za protokolarne funkcije. Treći sugovornik nam je samo kratko poručio da je sve to spin, četvrti da se radi o neistini.

Saznajemo od njegovih suradnika da se u zadnjih 10 godina Bandić itekako opekao izlazeći na nacionalne izbore, pa upozoravaju da je plan sasvim drugačiji. Od ponedjeljka poskupljuje parking u 3. zoni s 1.50 na 2 kune SDP-OVCI PORUČILI: 'Bandiću, odustani od naplate parkiranja u cijelom Zagrebu'

- Treba jačati utjecaj u zagrebačkim izbornim jedinicama za parlamentarne izbore. A za to je važna pozicija gradonačelnika - zaključuje zadnji sugovornik iz stranke.

Bandić je na pitanja novinara o kandidaturi izbjegao odgovor. Par puta samo ponovio: Najvažnije je da je čovjek zdrav.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message