News

Komentari 60

'Teško da će Bandić podnijeti ostavku da ide za predsjednika'

'Teško da će Bandić  podnijeti ostavku da ide za predsjednika'

Suradnici Milana Bandića iznenađeni su informacijom da bi im šef opet mogao u utrku za Pantovčak i kažu da o tome ništa niti znaju, niti im se čini realnim: Pa tko je na čelu Zagreba, taj je predsjednik države'

Nekoliko bliskih suradnika Milana Bandića s kojima smo razgovarali ostali su iznenađeni informacijom da bi on mogao ponovno ići u utrku za predsjednika države, a pogotovo da bi zbog toga mogao dati ostavku na gradonačelničku funkciju.

- Nema nikakvih najava ničeg sličnog, ali Bandić uvijek može donijeti odluku kakvu želi, ali s tim planom nisam upoznat - kaže jedan od njih.Tjednik Nacional objavio je da će Bandić pokušati osvojiti Pantovčak, podnijeti ostavku i prepustiti upravljanje Zagrebom svojoj suradnici Jeleni Pavičić Vukičević. Čak i ako ne pobijedi, razvijat će svoju stranku kako bi uspio na parlamentarnim izborima za godinu dana i bio ključni faktor za sastavljanje Vlade. Našim sugovornicima takva teza je teško prihvatljiva. U utrku bi mogao i bez ostavke, a za sve izbore je najvažniji moć, utjecaj, ali i novac koji nosi Zagreb.

- Pa gradonačelnik Zagreba je predsjednik države - podcrtava moć te funkcije drugi sugovornik iz stranke i dodaje da Bandić nije za protokolarne funkcije. Treći sugovornik nam je samo kratko poručio da je sve to spin, četvrti da se radi o neistini.

Saznajemo od njegovih suradnika da se u zadnjih 10 godina Bandić itekako opekao izlazeći na nacionalne izbore, pa upozoravaju da je plan sasvim drugačiji.- Treba jačati utjecaj u zagrebačkim izbornim jedinicama za parlamentarne izbore. A za to je važna pozicija gradonačelnika - zaključuje zadnji sugovornik iz stranke.

Bandić je na pitanja novinara o kandidaturi izbjegao odgovor. Par puta samo ponovio: Najvažnije je da je čovjek zdrav.

Najčitaniji članci