News

Komentari 109

Teško ozlijeđenog čovjeka s Lošinja cestom vozili do Rijeke: 'Nije bilo helikoptera, umro je'

Teško ozlijeđenog čovjeka s Lošinja cestom vozili do Rijeke: 'Nije bilo helikoptera, umro je'

Da nije bilo helikoptera potvrdio je i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Davor Vukobrat. Poručio je kako je dispečerska služba zatražila prijevoz helikopterom

U noći sa srijede na četvrtak premio je muškarac (37) na putu od Lošinja prema Rijeci. U nesretnom slučaju zadobio je teške ozlijede. PU primorsko-goranska potvrdila je to za Glas otoka koji je prvi objavio informaciju o tragediji. 

Ozlijeđenog muškarca prevozili su vozilom Hitne pomoći do riječke bolnice jer helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nije mogao poletjeti iz baze na Krku. Da nije bilo helikoptera potvrdio je i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Davor Vukobrat. Poručio je kako je dispečerska služba zatražila prijevoz helikopterom, a da je baza odgovorila kako helikopter nije operativan. 

Iz MORH-a su poručili kako zahtjev za navedenim prijevozom nemaju evidentiran u sustavu te potvrđuju kako je helikopter koji je na Krku imao manji kvar. 

- Radi se o manjoj neispravnosti koja je otklonjena, te su helikopteri i posade, kao i medicinski timovi Oružanih snaga RH na otok Krku spremni za provedbu svih zadaća medicinskog prevoženja - poručili su iz MORH-a za Telegram koji neslužbeno doznaje kako drugi helikopter koji dežura na Krku već duže vrijeme ima problema koji se, prema nekim izvorima iz MORH-a, povezuju s remontom u Rusiji.