News

Komentari 4

Teško spašavanje: Pas preživio četiri dana u rupi od 25 metara

Teško spašavanje: Pas preživio četiri dana u rupi od 25 metara

Engleski seter Dik koji je upao u jamu bio je prekriven blatom. U jami u koju je upao pas bilo je samo 15 posto kisika. Nakon što ga je speleolog izvukao, vlasnik je plakao od sreće

Serđo Valentić iz Tara šetao se u četvrtak poslijepodne s Dikom (1) i ostalim psima na livadi Bubamarica u Rogovićima kraj istarskog Tara.

Odjednom je Dik nestao, a vlasnik je nakon traženja zaključio da je vjerojatno odjurio u šumu i da će se vratiti. Sutradan ga je ponovno tražio.

- Nazvao sam vlasnika zemljišta da ga pitam gdje ima rupa. Dok sam razgovarao, ispred sebe sam opazio otvor - kaže Serđo koji je iz rupe čuo lavež. U pomoć su u nedjelju navečer pozvali speleologe iz Vrsara, Tonija Cicerana i Andreu Gašparini. Toni je izmjerio da u jami ima svega 15 posto kisika. Spustio se u jamu od 25 metara bez uređaja s kisikom jer za njega u uskom prostoru nije bilo mjesta.

- Odlučio sam riskirati, uređaj je bio spreman ako mi zatreba. Nije se moglo disati, ali došao sam do psa i stavio ga u torbu. Uspenjao sam se natrag po užetu, a potom smo izvukli i psa. Vlasnik je plakao od sreće – priča Toni i dodaje kako je bilo dirljivo vidjeti koliko Dik znači vlasniku.     

Najčitaniji članci