Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tetovirali su im lica da bi bile lijepe, a sada ih sotoniziraju

Sve žene mahom su tetovirane po licu, a bol prilikom tetovaža zamijenila je psihička bol. Čak i one koje ne žale što nose tetovaže izložene su osudi okoline

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
67 komentara

Ljepota žena u planinama Aures u Alžiru nekad se mjerila prema tetovažama. Te žene su sada stare, njihove bore sve su dublje, a tetovaže blijede. 

- To je bilo pravilo, bilo je i moderno. Da biste bile lijepe, morale ste se tetovirati pa sam to učinila i ja - ispričala je 106-godišnja Fatma Tarnouni.

Njena sumještanka Aisha Dejal (73) tetovirala se kad je imala 25 jer je htjela biti ljepša od drugih djevojaka. Sada duboko žali zbog takve odluke, piše Daily Mail.

I Fatma i Aisha danas se susreću s brojnim problemima, a jedan od najvećih je osuda okoline u kojoj puno ljudi smatra da je tetovaža grijeh protiv islama. 

Djenu Benzahru (74) majka je prisilno tetovirala kad joj je bilo samo devet godina. Govorila je kako želi da joj kćer bude lijepa:

- Još se sjećam toga. Bilo je jako bolno, plakala sam, nisam željela da me tetoviraju - priča Djenu koja je za "oprost grijeha" od Boga darovala sav svoj srebrni nakit. 

I 80-godišnja Fatma Haddad učinila je isto. Tetovirali su je kad je imala 18, a sada joj je to najveći problem u životu. Fatma Bedredine (94) svoju je tetovažu s lica pokušala ukloniti kod liječnika no savjetovali su joj da to ne čini jer je u njezinoj dobi to vrlo rizično

Khamsaa Hougali (68) ispričala je kako je njezin slučaj nešto drukčiji od ostalih. Njoj je mama savjetovala da se tetovira kako bi joj to donijelo sreću s obzirom da su joj prva tri djeteta koje je rodila iznenadno preminula.  

- Mislila sam kako će mi nakon toga Bog dati djecu i da ću sačuvati svoj brak. Bilo je teško biti žena bez djece. Nakon što sam se tetovirala, rodila sam šestero djece i još su živa - kaže Khamsaa.

Sve žene mahom su tetovirane po licu, a bol prilikom tetovaža koju su prošli u mladosti kod većine je sada zamijenila psihička bol. Čak i one koje ne žale što nose tetovaže izložene su osudi okoline koja im poručuje da će nakon smrti biti kažnjene zbog svoje "nepromišljenosti". 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message