Obavijesti

News

Komentari 211

Thompson je pozirao s nacistom i vođom Ku Klux Klana Stuttgart

Thompson je pozirao s nacistom i vođom Ku Klux Klana Stuttgart
2

Thompsonov odvjetnik na Facebook je stavio fotografije na kojima zajedno s pjevačem pozira s neonacistom Markusom Frnticem. Nakon što su Novosti objavile članak, maknuo je objavu

VIDEO

Marko Perković Thompson imao je 4. rujna koncert u Iloku. Njegov odvjetnik Davorin Karačić na Facebook je stavio fotografije na kojima pozira s njemačkim neonacistom Markusom Frnticem, inače predsjednikom podružnice rasističkog Ku Klux Klana u Stuttgartu. Karačić je fotografije na kojoj pozira s neonacistom stavio na Facebook i označio je Frntica, pišu Novosti.

Karačić se te subote fotografirao u Osijeku kraj spomenika crvenom fiću, a potom u Viškovcima i Iloku gdje su pozirali zagrljeni s Thompsonom. Objavio je i fotografije iz backstagea, a potom i kod Spomen-doma hrvatskih branitelja u Vukoaru.

Nakon što su Novosti objavile članak, uklonio je objavu.

Tko je neonacist kojeg grli Thompson?

Stuttgarter Nachrichten u opsežnom članku iz 2015. piše da je njemačka obavještajna služba Markusa Frntica prvi puta uočila 1996., i to kao vođu podružnice rasističke organizacije Ku-Klux-Klan iz Stuttgarta, pišu Novosti.

Njemački istraživački novinari Franz Feyder i Sven Ullenbruch opisuju Frntića kao ključnu neonacističku figuru na jugozapadu Njemačke. Tamo je, kako navodi njemački list, izgradio filijalu poznate ekstremističke mreže Blood & Honour. Isti dnevnik navodi kako Frntic preko trbuha ima istetoviranog Adolfa Hitlera. Frntic, sin njemačke majke i hrvatskog oca, ima odlične kontakte u krugovima fašista i kriminalaca u Hrvatskoj", pišu novinari u tom tekstu. Navode i da je broj registracije njegovog vozila 1488, pri čemu 14 označava slogan američkog rasističkog terorista Davida Lana, a 88 je šifra za "Heil Hitler".

Frntic se u njemačkim neonacističkim Krugovima kreće desetljećima, a 2018. ispitivan je pred istražnim povjerenstvom. Predsjednik povjerenstva Frnticev stan je opisao kao "privatni muzej Trećeg Reicha".

Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić, član predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku i pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys, poznat je po zagovaranju ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Političke neistomišljenike i novinare javno naziva "yugo-pacovčad", "retardirani ljevičari" i "kujice", a usporedio ih je i s bakterijama, pišu Novosti.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.