Obavijesti

News

Komentari 457

Thompsonov odvjetnik postaje zastupnik u Gradskoj skupštini

Thompsonov odvjetnik postaje zastupnik u Gradskoj skupštini
1

Davorin Karačić ljevičare naziva yugo pacovčadima, brani navijače i one koji koriste pozdrav "Za dom spremni", protiv je "EU birokratskih crkotina". Nije htio ništa komentirati jer je oblačno i boli ga glava

VIDEO

Davorin Karačić bit će od ponedjeljka novi zastupnik u Skupštini Grada Zagreba. Ovaj odvjetnik iz Zagreba ulazi s liste Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Bit će zamjena Ani Lederer koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imenovao pročelnicom za kulturu. Neovisni za Hrvatsku su u partnerstvu s Milanom Bandićem i HDZ-om, a ne vole da se to zove koalicija.

Davorin Karačić (43) je široj javnosti najpoznatiji kao odvjetnik Marka Perkovića Thompsona. Uz njegovu obranu, Thompson je oslobođen od optužbi da je pozdravom "Za dom spremni" na koncertu u Slunju poticao na mržnju. Thompsona je zastupao i u drugim slični slučajevima, a često zastupa i navijače iz udruge BBB kojima je i sam pripadao, te one koje je policija prijavila za korištenje ustaškog pozdrava. Glorificirali su ga i u emisiji  Bujica.

Zastupao je i koordinaciju veterana koja se usprotivila zaključcima vijeća za suočavanje s prošlošću da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i da se smije koristiti samo u komemorativnim prilikama za pale branitelje HOS-a. Karačić smatra da se pozdrav ne smije poistovjećivati s NDH jer je korišten i u Domovinskom ratu.

Karačić je bio tek 10. ni listi Brune Esih na izborima prije godinu dana. Iako je s liste ušlo pet zastupnika, a oni u međuvremenu postali stranka, Lederer bi trebao zamijeniti netko od sljedeća četiri na listi, ali su svi odustali od toga kako bi upravo Karačić mogao postati zastupnik. I ta činjenica govori o tome koliko je Karačić važan stranci Hasanbegovića i Esih. Jasno je da ga žele pogurati u političku arenu.

Karačić se zalaže za zabranu ulaska migranata, protiv je trenutačnog sustava Europske unije, a njegovi postovi na Twitteru su često prožeti izuzetno teškim riječima u vrijeđačkom tonu. Članove Europske komisije poput Jean Clauda Junckera nazvao je "sjedokose EU birokratske crkotine". One s lijevog spektra znao je počastiti sličnim epitetima u svojim objavama:  " Yugo pacovčad po drustvenim mrezama cijuce o tome kako ce domoljubi opet morati bjezati pred njima. A oni pred istima 91' šmugnuli u rupe"

Naziva ih i kriptočetnicima, lijevim glodavcima, parazitima. Onima koji su poželjeli dobrodošlicu migrantima je lani poručio "da migrantima prvo ponude svoje žene". U jednoj raspravi s Ivanom Tomić, glasnogovornici HSS-a je poručio da je šteta što nju nije napao migrant i silovao. Krešu Beljaka, čelniku HSS-a Kreši Beljaku je lani poručio da boluje od "konjušaritisa". Profil koristi skoro svakodnevno, a teške riječi poput ovih su česte.

Karačića smo i nazvali pitati kako to da je on, a ne netko drugi ušao po redu prvenstva, za kakvu politiku će se zalagati kao zastupnik, a htjeli smo ga pitati i hoće li ublažiti retoriku u javnim nastupima kada bude zastupnik. Nije bio raspoložen za razgovor nakon prvog pitanja.

- Vani je oblačno i boli me glava. Ne da mi se to komentirati - kratko nam je rekao Karačić.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 457
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.