News

Komentari 1

Tijelo novinarke bacio u more: Tvrdi da je poginula u nesreći

Tijelo novinarke bacio u more: Tvrdi da je poginula u nesreći

Novinarka Kim Wall posljednji put je viđena na podmornici Petera Madsena. Podmornica je potonula prije 10 dana, a sumnjalo se da ju je ubio. On sada tvrdi da je umrla u nesreći i da je tijelo bacio u more

Nestala novinarka Kim Wall (30) ipak je poginula na podmornici danskog izumitelja Petera Madsena, objavila je policija u ponedjeljak.

Madsen je istražiteljima na kraju priznao da je švedska novinarka stradala u nesreći na podmornici koju je Madsen izradio te da je on kasnije tijelo bacio u zaljevu Koge, oko 50 kilometara od Kopenhagena. 

Madsen je prije tvrdio kako je Wall vidio posljednji put kad ju je 10. kolovoza ostavio na otoku Refshale. Potraga za novinarkom krenula je dan kasnije kad je nestanak prijavio njezin dečko. Wall je bila na Madsenovoj 18-metara dugoj podmornici Nautilus jer je radila priču o njemu i najvećoj privatnoj podmornici.

Kako prenosi AFP, nekoliko ljudi vidjelo je dvojac na podmornici 10. kolovoza. Sljedeći dan podmornica je potonula, dok se Madsen uspio spasiti. On je policiji rekao da se spasio kad su se pojavili problemi s balastom koji su se zakomplicirali. Istražitelji su sumnjali da je on ubio Wall i potopio podmornicu kako bi prikrio tragove.

Najčitaniji članci