Obavijesti

News

Komentari 75

Timošenko: Prepustite li nas Rusiji, svijet će se promijeniti

Timošenko: Prepustite li nas Rusiji, svijet će se promijeniti
1

Ukrajina je na samo jedan korak od rata, rekla je Timošenko. Tvrdi da je ruski parlament počeo debatu oko nacrta zakona kojim bi se Krim aneksirao od Ukrajine

VIDEO

Ako se Rusiju ne uspije diplomacijom uvjeriti da povuče svoje snage s Krima, svijet bi trebao upotrijebiti 'najjača sredstva' protiv Rusije, rekla je bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko  u ekskluzivnom razgovoru za CNN i Christianu Amanpour.

Amanpour je pitala Timošenko poziva li to ona Zapad na upotrebu vojne sile protiv Rusije. 

Iako Timošenko na to nije htjela izravno odgovoriti, rekla je samo da ona ne može riješiti ovo pitanje, ali apelira na sve one koji mogu da pomognu Ukrajini.

Apel svjetskim čelnicima: Učinite sve da Ukrajina ne izgubi Krim

- Tražim cijeli svijet, svakog svjetskog čelnika ponaosob da upotrijebi sve mogućnosti koje ima na raspolaganju kako bi se spriječilo da Ukrajina izgubi Krim - rekla je Timošenko.

Ovo je bio prvi internacionalni intervju koji je Timošenko dala nakon izlaska iz ukrajinskog zatvora iz kojeg je puštena prije tjedan dana, nakon što su tadašnji ukrajinski predsjednik i oporba postigli primirje. Podsjetimo, Timošenko je nekoliko godina provela iza rešetaka zbog nečega što Zapad naziva politički motiviranim optužbama.

'Ukrajina je na jedan korak od rata'

 - Ukrajina je sada na samo jedan korak od rata - rekla je Timošenko. Tvrdi da je ruski parlament, Duma, počela debatu  oko nacrta zakona kojim bi se Krim aneksirao od Ukrajine.

- Ako se Ukrajinu prepusti samu i preda Rusiji, tada će se cijeli svijet promijeniti. Ne samo politika i život u Ukrajini, već će se politika i život promijeniti praktički svugdje u svijetu - rekla je, te još jednom pozvala svjetske sile da riješe ovu krizu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...