Obavijesti

News

Komentari 57

Tireli: SDP se odlučio podržati Petrova, to nije naš zaključak

Tireli: SDP se odlučio podržati Petrova, to nije naš zaključak
1

Osobno, a i stranka, stojimo pri tvrdnji da premijer mora biti osoba koja je bila na parlamentarnim izborima i koja je dobila povjerenje birača - smatra Nansi Tireli

VIDEO

Nansi Tireli, predsjednica Hrvatskih laburista rekla je da se u Milanovićevom pismu Petrovu nije udovoljilo zahtjevima Mosta. 

- Ovo pismo koje je premijer odaslao samo je podsjetnik odnosno jedan hodogram o čemu se sve razgovaralo. Nije da je u svemu tome Most bio nevin i nedužan i nije da se sva ta pitanja nisu otvarala - rekla je Tireli za tportal.

Na upit da je ipak došlo do promjene jer su podupirali Milanovića za premijera, a sada se to mjesto nudi predsjedniku Mosta Boži Petrovu, Tireli kaže da oni kao stranka nisu donijeli nikakav zaključak oko toga koga podupiru za premijera nego ga je donio SDP. 

- Laburisti su u svom zaključku decidirano izjavili da idu u pregovore i nastavljamo s njima dok se situacija ne iščita. Nigdje nismo Milanovića spominjali. Osobno, a i stranka, stojimo pri tvrdnji da premijer mora biti osoba koja je bila na parlamentarnim izborima i koja je dobila povjerenje birača. Mi nismo i ne podržavamo nestranačkog premijera jer takva osoba nema legitimiteta i ne može biti kvalitetan premijer, i pogotovo u ovakvoj situaciji gdje se ne zna na koji će se način donositi zakoni - kazala je Tireli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HSU za nastavak razgovora

Još jedan član koalicije Hrvatska raste, HSU, u svom priopćenju izrazio je spremnost za nastavkom razgovora u okviru koalicije Hrvatska raste s Mostom kako bi se postiglo suglasje o važnim reformskim mjerama u mirovinskom sustavu, kadrovskim rješenjima i drugim pitanjima koja su važna za standard građana.

 Hrvatska stranka umirovljenika spremna je poduprijeti napore izabranih zastupnika koji su suglasni s našim ciljevima konstituiranja Sabora i formiranja Vlade Republike Hrvatske prema načelima stručnosti i  odgovornosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a