Obavijesti

News

Komentari 3

Tisno: Stipendije dobivaju svi studenti pa čak i ponavljači

Tisno: Stipendije dobivaju svi studenti pa čak i ponavljači
2

Od početka akademske godine 2015/'16 stotinjak studenata, koliko ih iz Tisnog studira po hrvatskih gradovima, iz proračuna Općine dobivat će 700 kuna mjesečno

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Svim studentima s područja Općine Tisno od početka akademske godine 2015./'16. bit će donekle olakšano financiranje studiranja. Ova otočna općina s tri tisuće stanovnika stalno na fakultetima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Šibeniku... ima stotinjak studenata, a na jesen će svi oni iz općinskog proračuna dobivati po 700 kuna na mjesec.

 Naime, temeljem odluke načelnika Ivana Klarina u tijeku je izrada novog Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata po kojem će stipendije biti dodijeljene svim redovnim studentima sa prebivalištem na području Općine Tisno.

- Jedini kriterij bit će da kandidat studira redovito i da ima prijavljeno prebivalište u Općini Tisno. Svih ovih godina stipendirali smo po 20 studenata, a uvijek su se pojavljivale priče o tome čije je dijete zaslužilo, a čije ne stipendiju, koje bi studije trebalo financirati, a koje ne i slične. Odlučili smo tome stati na kraj i stipendirati sve studente, bez razlike, jer, osim što je to naša dužnost, ulaganje u djecu i obrazovanje je i najbolje ulaganje, koje se u svakom pogledu višestruko vraća - rekao nam je načelnik Klarin.

Očekuje se da će stipendije zatražiti između 80 i sto ovdašnjih studenata, što će općinski proračun koštati oko 70.000 kuna mjesečno ili 940.000 godišnje.

- Novac je pronađen u višku proračunskih prihoda iz prethodnih godina, a i ove godine očekujemo da ćemo uprihoditi više nego ćemo potrošiti. Već smo uz dobru kamatu oročili deset milijuna kuna, a sad idemo korak dalje i ulažemo strateški, u naše mlade - rekao je Klarin.

Javni poziv prema kojem će studenti dostavljati svoje prijave biti će objavljen početkom listopada ove godine uz glavni uvjet redovnog upisa bilo koje godine  jednog od odabranih fakulteta u Hrvatskoj.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature