Obavijesti

News

Komentari 97

'Tko bi nam kresao plaće? Sad smo i mi na prvoj crti obrane'

'Tko bi nam kresao plaće? Sad smo i mi na prvoj crti obrane'
3

Neka se zamisle svi oni koji smatraju da zaposlenicima u obrazovanju baš sada treba kresati plaće, kaže predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec

VIDEO

Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama poručuju kako su i zaposleni u obrazovanju na prvoj crti bojišnice za budućnost Hrvatske, očekuju da to bude prepoznato te pozivaju da se zamisle "svi oni koji smatraju da zaposlenicima u obrazovanju baš sada treba kresati plaće".

Pokretanje videa...

Sindikati o štrajku 05:28

U ova teška vremena s pravom se svakodnevno ističu zaposleni u zdravstvu, policiji, civilnoj zaštiti, vojsci - kao prva crta obrane od korona virusa i njihov je doprinos u ovoj situaciji neprocjenjiv, navode u priopćenju.

Dodaju međutim kako je istovremeno, sustav odgoja i obrazovanja u javnosti neopravdano zaboravljen i stavljen u drugi plan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez iznimnog i gotovo cjelodnevnog napora nastavnika, nastava na daljinu bila bi samo dobra ideja. Rad u sustavu obrazovanja izuzetno je osjetljiv i puno kompleksniji u ovom kriznom razdoblju od "mirnodopskog", i to za sve sudionike u sustavu. Jednako kao kod izvođenja redovne nastave, priprema za održavanje nastave se ne vidi.

Obraćanje sindikalista na velikom prosvjedu Hrvatska mora bolje

Izvođenje nastave na daljinu potpuna novina za sve sudionike u obrazovanju. Priprema za nove oblike nastave i komunikaciju na daljinu iziskuje puno veće napore. Iza svakog digitalnog sadržaja stoji rad nastavnika.

Ovaj drugačiji i vrlo zahtjevan način rada, većina nastavnika prihvatila je kao novi izazov s kojim se uspješno nosi. Bez tog i takvog angažmana zaposlenih u obrazovanju, ova bi školska godina bila izgubljena, ističe Sindikat.

Gubitak školske godine producirao bi nesagledive štete našem društvu. Bez ove školske godine, imali bismo izgubljenu ne samo ovu, već i buduće generacije učenika i studenata. Usporili bismo sva pozitivna kretanja u obrazovanju i ugrozili budućnost.

Zagreb: Čelnici obrazovnih sindikata dolaze u Ministarstvo rada na pregovore

Održavanjem nastave na daljinu održava se privid "normalnog" funkcioniranja društva, unatoč nezavidnoj situaciji. Izuzetno je važno ovu školsku godinu uspješno završiti, kako bi se svi procesi nesmetano nastavili, nakon što prestane opasnost za život i zdravlje.

U ispunjavanju tog cilja, važni su svi zaposlenici u odgoju i obrazovanju, jer naše ustanove moraju biti spremne normalno funkcionirati već idući dan nakon okončanja ove situacije, ističu u priopćenju koje potpisuje predsjednik tog sindikata Branimir Mihalinec uz poruku: "Ostajemo doma, ali ne prestajemo raditi!"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag