Obavijesti

News

Komentari 2

'Tko god da pobijedi, ostat će suzdržan i hladan prema nama'

'Tko god da pobijedi,  ostat će suzdržan i hladan prema nama'
1

Portali prenose i ocjene da u dijaspori najveće izglede imaju Grabar-Kitarović i Škoro, te zanimljivost iz Mostara gdje je predsjednik jednog biračkog odbora zaspao i zakasnio otvoriti biračko mjesto

VIDEO

Beogradski mediji pozorno u nedjelju prate predsjedničke izbore u Hrvatskoj, a elektronički mediji u izvješću ističu podatak Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da je izlaznost tijekom prijepodneva za 100.000 birača veća nego u isto doba prije pet godina.

Radio-televizija Srbije (RTS) i "Politika" o izborima izvještavaju pod neutralnim naslovima "Hrvatska bira predsjednika" i "Hrvati biraju predsjednika", N1 također: - Građani Hrvatske biraju predsjednika, izlaznost veća nego 2014.

Uživo s birališta: Svi kandidati za predsjednika su već glasali
Uživo s birališta: Svi kandidati za predsjednika su već glasali

Kurir piše da su ovi izbori za predsjednika najneizvjesniji dosad u Hrvatskoj te cijeli događaj prate uživo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Danas ključni izbori u Hrvatskoj - Kolinda i Milanović rame uz rame, ali tko god da pobjedi zadržat će negativni stav prema Srbiji - ocjenjuje na svom portalu list Blic pozivajući se na ocjene političkih analitičara u Srbiji i Hrvatskoj.

- Bilo da na današnjim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pobjedi - Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović ili Miroslav Škoro, to neće promjeniti službeno stajalište Zagreba prema Srbiji i putu Srbije k Europskoj uniji. On će i dalje ostati hladan, negativan i na staklenim odnosima, smatraju analitičari u obje države - piše Blic.

Portali prenose i ocjene da u dijaspori najveće izglede imaju Grabar-Kitarović i Škoro, te zanimljivost iz Mostara gdje je predsjednik jednog biračkog odbora zaspao i zakasnio otvoriti biračko mjesto.

Kiša nije obeshrabrila birače: Izašlo ih čak 100 tisuća više!
Kiša nije obeshrabrila birače: Izašlo ih čak 100 tisuća više!

Srbijanski elektronički mediji navode da je najveća izlaznost tijekom prijepodneva zabilježena u Varaždinskoj županiji, zatim na teritoriju Zagreba, u Karlovačkoj i Koprivničkoj-križevačkoj, a najmanje glasača izišlo je na birališta u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Hrvatskoj zajednici i građanima Hrvatske u Srbiji omogućeno je da se izjasne, a oko 30.000 građana s dvojnim državljanstvom može do 19 sati glasati o predsjedničkim kandidatima u Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu, te Generalnom konzulatu u Subotici.

Čelnici hrvatske zajednice u Srbiji pozvali su glasače da u što većem broju izađu na birališta i iskoriste zakonsko pravo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda