News

Komentari 96

Tko je čovjek koji je navodno vozio pijanog župana? Izbo je čovjeka i nije završio u zatvoru

Tko je čovjek koji je navodno vozio pijanog župana? Izbo je čovjeka i nije završio u zatvoru

Navodni vozač zove se Krešimir Bičanić i vrlo je blizak s HDZ-ovim županom Damirom Dekanićem. Ima i presudu zbog napada nožem, donosi Telegram uz priču o dosta čudnoj presudi

Famozni K.B. koji je, ako je vjerovati vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću, vozio pijanog HDZ-ovca, sletio s ceste i razbio mu službeni automobil, zove se Krešimir Bičanić, otkriva Telegram.

Tko je K.B.? Pa županov rođak

Podsjetimo, u nedjelju nešto prije 1 ujutro, dvojac je slupao službenu Škodu Super u kojoj je župan s 1.44 promila bio suvozač. Iako Dekanić nije htio otkriti identitet navodnog vozača, štiteći ga inicijalima, portal otkriva da je Bičanić u rodbinskim odnosima s HDZ-ovcem. Štoviše, dok je Dekanić bio načelnik Općine Andrijaševci, radio je kao komunalni redar.

Osim toga, Bičanić je zbog teškog kaznenog djela uhićen, pritvoren i osuđen. U studenom 2015., u ranim jutarnjim satima na parkiralištu kraj kafića u Andrijaševcima, Bičanić je lovačkim nožem ubo izvjesnog Ivana Luketića. Čovjek je zadobio ubodnu penetrirajuću ranu lijeve strane prsa, djelomičnu pojavu zraka u lijevom prsištu i prijelom rebra. Nož je pronađen u ladici u Bičanićevom autu s tragovima crvene boje nalik krvi. Bičetić je imao 0.25 promila, a Luketić 2.41 promil, piše Telegram.

Jamčevinu platio čovjek iz županove općine

Državno odvjetništvo ga je teretilo za kazneno djelo protiv života i tijela, odnosno za pokušaj ubojstva pa mu je određen i istražni zatvor, ali ostavljena mu je mogućnost branjenja sa slobode ako plati jamčevinu od 100 tisuća kuna.

Bičanić, prema rješenju, nije imao imovine, a kao komulani redar imao je plaću od 3500 kuna. Svejedno, uplaćena mu je jamčevina, a platio ju je izvjesni Vladimir Čop iz iste općine koju je tada vodio današnji župan i suvozač.

Na posljednjem ročištu došlo je do neobičnog obrata: izmijenjena je optužnica i Bičanića se više nije sumnjičilo za pokušaj ubojstva već za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Sudac Goran Miličević osudio je Bičanića na godinu dana zatvora, ali kazna je zamijenjena radom za opće dobro. Nitko se nije žalio. 

Zanimljivo, isti sudac je, javlja Telegram, brat Davora Miličevića, bivšeg aferičnog gradonačelnika Županje koji je ujedno i dugogodišnji prijatelj župana Dekanića. Štoviše, Miličević je nakon gubitka gradonačelničke funkcije zaposlen kao pročelnik u županiji koju vodi Dekanić.