Obavijesti

News

Komentari 3

Tko je Lavrov? Putin mu najviše vjeruje, Grlić-Radman mu citirao poeziju i 'otkrio mu toplu dušu'

Tko je Lavrov? Putin mu najviše vjeruje, Grlić-Radman mu citirao poeziju i 'otkrio mu toplu dušu'

Na studiju je Lavrov učio egzotične jezike među kojima je i sinhala, službeni jezik Šri Lanke, kao i maldivski. Tečno govori i francuski te engleski

VIDEO

Vrlo mi je drago što sam bio domaćin dragom Sergeju, koji je ovdje bio prije 16 godina i 6 dana. Naš susret smo ovdje počeli tako što sam čitao jednu knjigu pjesama i otkrio toplu poetsku dušu Sergeja. Čitao sam rusku poeziju koju je pisao Sergej Lavrov, ushićeno je govorio hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman nakon susreta s ruskim kolegom, kojeg su danas navodno odveli u bolnicu zbog zdravstvenih problema nakon dolaska na samit u Baliju, rekle su indonezijske vlasti za AP.  

POGLEDAJTE VIDEO: Skandalozna izjava Lavrova

Pokretanje videa...

Skandalozna izjava Lavrova: 'Ne planiramo napasti druge zemlje, nismo napali ni Ukrajinu' VIDEO

Tri člana Vlade i liječničkog osoblja reklo je za AP kako Lavrova liječe u gradu Denpasaru. Dvoje od njih reklo je kako je Lavrov završio u bolnici zbog problema sa srcem. 

Službena predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova nazvala je vijest lažnom, piše ruska RIA.

Tko je Sergej Lavrov?

Tko je zapravo ruski šef diplomacije Sergej Lavrov, koji je posljednjih mjeseci glavno lice koje opravdava rusku invaziju na Ukrajinu te je jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putinova?

Lavrov je rođen u Moskvi 1950. u obitelji Armenca iz Gruzije i Ruskinje koja dolazi iz Tbilisija, a koja je radila u sovjetskom ministarstvu vanjskih poslova. Iako je htio upisati fiziku na kraju je ipak završio Moskovski državni institut međunarodnih odnosa na kojem je diplomirao u rekordnom roku s najvišim ocjenama.

Na studiju je Lavrov učio egzotične jezike među kojima je i sinhala, službeni jezik Šri Lanke, kao i maldivski. Tečno govori i francuski te engleski. Za vrijeme ljetnih praznika bavio se kazalištem, a na trećoj godini studija se i oženio.

Indonezijska vlada tvrdi: Lavrov u bolnici zbog srca. Rusi: To nije istina! Čitamo i ne vjerujemo...
Indonezijska vlada tvrdi: Lavrov u bolnici zbog srca. Rusi: To nije istina! Čitamo i ne vjerujemo...

Nakon što je završio fakultet radio je za ministarstvo vanjskih poslova određeno vrijeme te je zbog znanja sinhalija premješten u sovjetsko veleposlanstvo na Šri Lanci kao savjetnik i to upravo u vrijeme kad Šri Lanka kao bivši britanski dominion postaje socijalistička republika. Tamo je radio kao prevoditelj i  pomoćnik Rafika Nišonova, glavnog tajnika Uzbečke komunističke stranke te je zbog dobro obavljenog posla promaknut u atašea.

Lavrov se 1976. vraća u Moskvu gdje radi kao treći i drugi tajnik u odjelu za međunarodne gospodarske odnose sovjetskog ministarstva vanjskih poslova. Njegov odjel surađivao je s raznim međunarodnim organizacijama, uključujući i Ujedinjene narode pa je 1981. godine poslan u sovjetsko stalno predstavništvo pri UN-u u New Yorku. U početku je radio kao tajnik, no kasnije je promaknut u savjetnika te zatim u višeg savjetnika.

Ponovo se 1988. vraća u Moskvu gdje je imenovan zamjenikom načelnika odjela za međunarodne gospodarske odnose MVP-a SSSR-a, a kasnije je imenovan za prvog zamjenika, a ubrzo i za načelnika. Nakon raspada SSSR-a, početkom 1992. postaje ravnateljem Odjela međunarodnih organizacija i globalnih problema.nekoliko mjeseci kasnije Lavrov još jednom napreduje te je imenovan zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Andreja Kozireva. Glavna zadaća mu je bila nadgledati djelatnost Uprave za prava čovjeka i međunarodnu kulturalnu suradnju, kao i dva odjela za poslove s državama Zajednice neovisnih država (ZND) - međunarodnih organizacija i međunarodne gospodarske suradnje.

Lavrov: SAD i njihovi NATO saveznici pokušavaju zagospodariti ovim prostorom
Lavrov: SAD i njihovi NATO saveznici pokušavaju zagospodariti ovim prostorom

U ožujku 1993. postao je zamjenik predsjedatelja povjerenstva za sudjelovanje Ruske Federacije u međunarodnim organizacijama iz sustava UN-a, a u studenome 1993. imenovan je supredsjedateljem međunarodnog povjerenstva za koordinaciju sudjelovanja Ruske Federacije u mirotvornim djelatnostima. Zbog svojih čvrstih stavova i nepopuštanja na Zapadu ga nazivaju 'Gospodin Njet' (Mister No). 

O njegovom privatnom životu ne zna se mnogo, osim da voli nogomet, ali isto tako je i veliki pušač, osobito voli pušiti kubanske cigare zbog čega je podnio je peticiju protiv zabrane pušenja u zgradama Ujedinjenih nacija, a osobiti je ljubitelj i škotskog viskija. Upitan što je potrebno dobrom diplomatu, Lavrov je rekao da su ključne osobine “erudicija” i dobro poznavanje povijesti. Dodao je kako je važno biti predan "domovini" i razumjeti psihologiju pregovarača s druge strane stola. Njegovo bogatstvo se, prema podacima stranih medija, procjenjuje na 12 milijuna dolara. Otac je jedne kćerke koja je studirala je na Sveučilištu Columbia. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature