Obavijesti

News

Komentari 322

Tko je mladi diktator Kim Jong Un, koji bahato prijeti SAD-u?

Tko je mladi diktator Kim Jong Un, koji bahato prijeti SAD-u?
4

Školski kolega ispričao je kako sjevernokorejski vođa nije šeprtlja na terenu, a drugi je otkrio kako ne voli gubiti. Omiljena pjesma mu je 'Brother Louie' Modern Talkinga

Sjevernokorejski mediji nazivaju ga  'najboljim vođom ikada', a Dennis Rodman kaže da je 'normalan tip'. Ipak, čini se kako ni jedan opis nije odgovarajući. Dok nije naslijedio oca Kim Jong Ila, malo se znalo o njemu, a informacije su i sada šture. I dok svijet strahuje hoće li Kim Jong Un poslati rakete na SAD evo nekoliko detalja iz privatnog života:

Vjerojatno je rođen na dan kad i Elvis Presley: Kim navodno ima između 29 i 30 godina. Međutim, obiteljski kuhar Kenji Fujimoto tvrdi kako je rođen 8. siječnja 1983. godine. 

Ima suprugu Ri Sol-ju, ali nitko ne zna kada su se oženili ni imaju li djece. Južnokorejski mediji pišu kako je Prva dama bivša navijačica i pjevačica. 

Kim se školovao u Švicarskoj od 1998. do 2000. godine, pod imenom Pak Un kao sin diplomata. Ravnatelj Peter Burri rekao je za Washington Post kako nikada nije vidio njegove roditelje. Drugi djelatnik ispričao je kako se dobro uklopio te ga opisao vrijedim i ambicioznim. 

Obožava košarku: Idolizira Michaela Jordana, a ni sam nije šeprtlja na terenu. Školski kolega rekao je kako je eksplozivan playmaker, a drugi kako mrzi gubiti. 

Voli brandiranu odjeću: Tinejdžerski kolege prisjećaju se njegove kolekcije Nike tenisica, a supruga voli Dior torbice. 

Njegova frizura nije dozvoljena: Sjeverna Koreja ima 28 'preporučenih' frizura za svoje građane. Kimova je obrijana sa strane i kuštrava na vrhu. 

Voli pjevati i plesati: Omiljena pjesma mu je 'Brother Louie' njemačkog dvojca Modern Talking. Rodman je otkrio kako voli disco glazbu 80-ih godina. 

Ima problema s debljinom: Južnokorejska novinska agencija izvijestila je kako je počeo puno jesti i piti nakon što mu je majka umrla od raka 2004. godine. 

Nalikuje na djeda Kim Il Sunga: Državna agencija morala je demantirati glasine kako se podvrgnuo plastičnim operacijama ne bi li nalikovao na djeda, kojega je narod više volio nego njegovog oca.

Fidel mu pisao: Ne počinji rat, svijetu prijeti nuklearni holokaust  

Nekadašnji predsjednik Kube Fidel Castro upozorio je u petak kubanskog saveznika Sjevernu Koreju da ne počinje rat i opisao trenutne tenzije na korejskom poluotoku kao jedan od najvećih rizika za nuklearni holokaust od 1962. i Kubanske krize, javlja Reuters

Tvrdeći da govori kao prijatelj, Castro je u svojem pismu upućenom sjevernokorejskom vođi rekao da je Kim Jong-un pokazao svijetu svoju tehničku moć i da je sada vrijeme da se sjeti svojih dužnosti prema ostalima. 

-  Demokratska Narodna Republika Koreja uvijek je bila u prijateljskim odnosima s Kubom, a Kuba je uvijek bila i nastavit će biti uz nju - napisao je između ostalog Castro gotovo očinskim tonom. 

- Sada, nakon što je pokazala sve svoje tehnološke i znanstvene mogućnosti, podsjećamo je na dužnost prema drugim državama i svojim prijateljima. Ne bi bilo pravedno zaboraviti da bi ovakav rat pogodio više od 70 posto svjetske populacije - napisao je 86-godišnji Castro, nazivajući trenutnu situaciju na Korejskom poluotoku 'nevjerojatnom i apsurdnom'. 

Također, Fidel je u svojem pismu napomenuo kako SAD imaju odgovornost da spriječe rat, koji će, ako doista počne, predsjednika Baracka Obamu zauvijek pamtiti kao 'najozloglašeniju osobu u povijesti SAD-a'.