News

Komentari 62

Tko je novi ministar rada? Vodio je Novsku, građani ga hvale, a u Saboru zazivao Svetog Josipa

Tko je novi ministar rada? Vodio je Novsku, građani ga hvale, a u Saboru zazivao Svetog Josipa

Posljednjih pet godina Piletić je na čelu Novske, a sada bi iz gradonačelničke trebao zasjesti u ministarsku fotelju. Ne boji se da će oko njega isplivati neka afera, napominje u razgovoru za RTL

Marin Piletić, dosadašnji gradonačelnik Novske lani je na prisezanju u Saboru, uz prisegu, svojevoljno dodao riječi: 'Tako mi bog pomogao, i sveti Josip', a potom i objasnio da je to zato jer je sveti Josip zaštitnik sabora, a uskoro bi, prema svemu sudeći, trebao postati novi ministar rada. Još uvijek suzdržan oko komentara, za RTL je kratko rekao kako će sve eventualne špekulacije oko imenovanja novih ministara razjasniti premijer Andrej Plenković

- Što se svega toga tiče, ove spekulacije će razriješiti predsjednik Vlade Andrej Plenković kada odluči izaći sa svojim imenima za rekonstrukciju Vlade - rekao je Piletić pa dodao da dosad nije imao ambicije sjesti u ministarsku fotelju. 

- A niti strasti da bih tako nešto volio. Bilo koja dužnost na koju mi političari pristajemo ili se kandidiramo mora u mojim - rekao je Piletić. 

Najzapadniji slavonski grad - Novsku - vodi posljednjih pet godina, a vrlo je popularan i cijenjen među građanima. Ponosan na dosadašnja psotignuća, sada će napustiti mjesto gradonačelnika. 

- Uz dva poduzetnička inkubatora, Novska je definitivno prepoznata nacionalno kao sredina otvorena za digitalne tehnologije, to želimo promovirati, mladi nam se iz čitave Hrvatske doseljavaju -  istaknuo je Piletić.

Bio je učitelj, a u HDZ-u je od mladih dana. Ne brinu ga eventualne afere koje bi mogle isplivati oko njega, s obzirom na to da će kao ministar biti pod povećalom javnosti. 

- Pa ako i ispliva, ponavljam, vi ćete izvijestiti hrvatsku javnost, ako sam bilo što krivo učinio - snosit ću odgovornost. Mislim da sve što sam dosad radio, da sam činio pošteno, u skladu sa svojim kućnim odgojem kojeg su mi usadili roditelji i kojeg želim prenijeti na svoju djecu - zaključuje.