Obavijesti

News

Komentari 38

Traže odgovornog za bombu: Netko je imao žrtvu na 'piku'

Traže odgovornog za bombu: Netko je imao žrtvu na 'piku'
2

Mještani Kutereva rekli su nam da je netko od jeseni imao na 'piku' poginulog Nikicu Ostovića te da mu je trovao bunar, ulijevao petrolej u kotao sa šljivama za pravljenje rakije...

Nakon očevida u nedjelju, u kojem su policajci utvrdili kako je izgubio život Nikica Ostović (35), podnijeli su kaznenu prijavu za općeopasnu radnju, odnosno za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. 

Kaznenu prijavu dobio je nepoznati počinitelj jer se još ne zna tko je postavio ručnu bombu ispod drva za ogrjev u dvorištu obiteljske kuće u Kuterevu kod Otočca. Čim je Ostović u subotu oko 11 sati pomaknuo panj ispod kojega je bila ručna bomba, ona je eksplodirala i ubila ga.

Kako je mogla ubiti bilo koga tko je dirao panj, podnesena je kaznena prijava zbog općeopasne radnje. 
 
- Nakon zaprimljene dojave na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske koji su potvrdili istinitost dojave, i na mjestu događaja zatekli i pripadnike Hitne medicinske pomoći, koji su potvrdili da je osoba uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja. Zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca izdao je nalog za provođenje obdukcije - kaže glasnogovornica ličko-senjske policijske uprave Maja Brozičević. 

Mještani Kutereva rekli su nam da je netko od jeseni imao 'pik' na Ostovića te da mu je trovao bunar, ulijevao petrolej u kotao sa šljivama za pravljenje rakije,  puštao ovce iz staje, krao janjce i ispisivao uvredljive grafite po cesti. bilo tko mogao je nastradati.