Obavijesti

News

Komentari 178

Tko su čečenska braća koja su aktivirala bombe u Bostonu?

Tko su čečenska braća koja su aktivirala bombe u Bostonu?
9

Ubijeni brat trenirao je boks, objavio listu posvećenu terorizmu na YouTube-u, a najdraži film mu je bio Borat. Bjegunac je čak dobio stipendiju

VIDEO

Džohar A. Carnajev (19) došao je s bratom u SAD 2002. ili 2003. godine iz Čečenije. Studirao je na Cambridgeu. Vlasti još istražuju jesu li braća prošla kakav vojni trening, iako se to ne čini vjerojatno. Mladić istog imena dobio je 2500 dolara školarine od sveučilišta 2011. godine.

- Vjerujemo da je taj čovjek terorist. Vjerujemo da je došao ovdje da ubija ljude - rekao je Ed Davis iz bostonske policije. Čini se kako je bjegunac zadnji puta posjetio svoj profil na društvenoj stranici rano jutros. Na stranici je objavio i snimku brata. 

Džohar A. Carnajev, koji je u bijegu, na profilu na jednoj društvenoj mreži, između ostalog, piše da je trenutno u Bostonu, te da studira na Cambridgeu. Naveo je da je sljedbenik islama i da ga zanimaju karijera i novac. Na njegovom profilu već su se pojavili komentari ljutitih Amerikanca i ostalih koji ga osuđuju za napade.

- Nadam se da će te uhvatiti živog i da ćeš plaćati za ono što si napravio, svaku minutu, svakog dana do kraja tvog života - jedan je od komentara. Djohar je na profilu naveo da je od 1999. do 2001. godine polazio školu u glavnom gradu Dagestana, Makhackkali.

Tamerlan ranije uhićen zbog nasilja nad djevojkom

Tamerlan Carnajev navodno je uhićen 2009. godine zbog nasilja nad djevojkom. 

Trenirao je boks u klubu Team Lowell. Boksom se u SAD-u bavio barem od 2004. godine, a njegov ujak je za WBZ rekao da je u SAD stigao 2000. godine. Kao boksač osvojio je i neke trofeje. 

Na svom YouTube profilu kreirao je listu posvećenu terorizmu. Omiljeni film mu je Borat, iako je priznao da su neke šale malo previše. Svoju djevojku, portugalsko-talijanskog porijekla, nazvao je prekrasnom ženom. Rekao je da je vjernik, a njegova djevojka također je prešla na islam. 

Zna se i da Tamerlan nije pio ni pušio. Naglašavao je i da je jako religiozan i tvrdio da je i Bog rekao ne alkoholu. Smatrao je da su se izgubile prave vrijednosti i da se ljudi više ne znaju kontrolirati. Jednom prilikom objasnio je da bi, ukoliko osvoji dovoljno borbi, mogao ući u američki olimpijski tim. Naglašavao je da bi se radije borio za SAD nego za Rusiju. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.