Obavijesti

News

Komentari 13

TNT u autu vozio je Kubanac, bivši prvak u body-buildingu

TNT u autu vozio je Kubanac, bivši prvak u body-buildingu
1

Kubanski prebjeg i nekadašnji prvak Hrvatske u body-buildingu Amaury Rizo Gonzalez uhićen je nakon redovne kontrole vozila. U autu su našli 200 grama TNT-a

VIDEO

Policija je izvijestila kako je uoči slavlja povodom ulaska Hrvatske u EU uhitila muškarca koji je u automobilu prevozio 200 grama eksploziva TNT. 

Kubanac Amaury Rizo Gonzalez (45), nekadašnji prvak Hrvatske u body-buildingu vraćao se iz Zagorja s dvojicom prijatelja. Policija ga je zaustavila oko 17.50 nedaleko od Zaboka. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog posjedovanja eksplozivnih tvari. Određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecanja na svjedoke. 

Policija je za sada vrlo tajnovita oko ove akcije, a detalje su najavili na pressici u utorak u 11 sati.

Jutarnji list piše kako je Gonzalez rekao policajcima kako se htio ubiti jer je bolestan. zato je i otišao u Zagorje, ali je odustao. Policajci su navodno u njegovom ruksaku pronašli ručno izrađenu napravu od 200 grama TNT-a s dva metra dugim fitiljem i detonatorskom kapislom.

Amaury Rizo Gonzalez prebjegao je iz Kube u Hrvatsku 1997. godine zbog ljubavi. Dobio je državljanstvo i ostao živjeti u Zagrebu. Kao prebjeg ni ne može se vratiti u rodnu zemlju. S kolegama je osnovao i vodi udrugu Endorin faktor. 

Njegova bivša supruga Željka Tepeš kratko je za Večernji list rekla kako je čula da je u pritvoru, ali ne želi govoriti o tome jer nije povezana s tim.

- Samo kratko želim reći da tu nema ničeg vrijednog istraživanja ili vašeg vremena, ostavite se te priče jer se radi o gluposti - rekla je. 

Predsjednik Hrvatskog body-building saveza Damir Siser iznenadio se viješću da je Gonzales u pritvoru. Rekao je kako se o njemu pričalo da je imao problema sa zakonom, ali sve je ostalo na tračevima. 

Navodno je Gonzales 3,5 godine proveo u zatvoru zbog droge, a skupio je nekoliko prijava zbog ilegalnog posjedovanja oružju. U Bjelovaru je osuđen na godinu dana zbog iznude. Uhićen je 2010. ulazeći u Sloveniju na osnovu naloga iz Francuske. Tražili su ga zbog ubojstva. Međutim, nakon izručenja pustili su ga zbog nedostatka dokaza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.