Dobitna kombinacija: Japanac Masahiro Okamoto se zaljubio u grad pa se i doselio u Split. Radio je kao dizajner u Toyoti, no sada je potpuno promijenio svoj život
To ima samo u Splitu: Od sada je u sushiju i dalmatinski pršut
Gosti su oduševljeni. Iako smo otvorili tek prije nekoliko dana, neke nam se mušterije već vraćaju, ponosan je Masahiro Okamoto.
Japanac iz Nagoye prvi je put Split posjetio prije šest godina, i to na nagovor prijatelja. Zaljubio se u grad na prvi pogled i nakon toga još 15 puta došao kao turist. Sad se u Grad pod Marjanom doselio. Naime, Masahiro je 30 godina radio kao dizajner autodijelova u Toyoti. Odnedavno je u mirovini i bez dvojbe odabrao je novo prebivalište.
Pršut je vaša delikatesa, pa sam ga iskoristio u japanskoj kuhinji
- Odmah sam znao kamo ću - kaže Masahiro, koji tek uči hrvatski. Otvorio je prvi japanski restoran u omiljenom gradu.
Oduševio je dosad neviđenom kombinacijom japanske i dalmatinske kuhinje. Apsolutni hit u njegovu restoranu je sushi od pršuta.
Nadam se da će mi dobro ići, pa možda otvorim još koji ovakav restoran
- Sushi se može pripremiti s jako puno namirnica, a mi smo željeli napraviti recept s nečim lokalnim. Napravili smo sushi od pršuta. Gosti kažu da je odličan. Izgleda da smo pogodili s receptom - govori veseli Masahiro.
Restoran je planirao otvoriti prije sezone, ali je tek sada dobio dozvole.
- Morao sam se naviknuti na vaše propise - šali se.
Glavna kuharica je Masahirova sestra Atsuyo, a u Split će uskoro doći i japanski kuhari te će domaće podučiti pripremi japanskih specijaliteta.
- Nadam se da će posao ići, ali najvažnije mi je da me Splićani prihvate kao prijatelja - zaključuje.